En sjov og anderledes småkage, er hvad du får opskriften på idag. Men selvom du måske synes det lyder mærkeligt med alle de kerner i, så er det faktisk en ret god småkage. Kernerne giver et dejligt bid og så smager de bare skønt - ikke sidste gang jeg har prøvet dem 💗
Kernesmåkager.
Ca. 40 stk.
100 g. Smør
20 g. Honning
1/2 dl.
Vand
100 g. Havregryn
130 g. Hvedemel
70 g. Græskar kerner
70 g. Solsikke kerner
60 g. Sesamfrø
70 g. Hasselnødder
100 g. Sukker
2 tsk. Vanille sukker
2 tsk. Bagepulver
1 nip Salt
Smørret, honning og vand smeltes.
Hasselnødderne hakkes groft, bare så der
ingen hele kerner er.
Kerner, frø og de øvrige tørre ingredienser
blandes sammen i en skål og smørblandingen hældes over. Dejes samles og stilles
på køl ca. 30 minutter, så bliver den nemmere at arbejde med.
Dejen vejes af i 18 grams portioner som
formes til kugler, de fordeles på en papirbeklædt bageplade, der kan sagtens
være ca. 16 - 18 styks pr plade, de flyder ikke ud.
Bages ved 175o i ca. 14 – 15
minutter, til de er gyldne.
Flyttes på en rist og afkøles, herefter
opbevares de i lufttætte dåser.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Sotasaker.com
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar