onsdag den 12. december 2018

Julekalenderens låge nummer 12 - Orangetrøffel med valnøddekrokant

Glædelig 12. december 🎅🎄⛄

Idag skal vi i julens konfekt afdeling. Det kan sagtens gøres til en hyggelig tradition for hele familien, at lave årets lækkerier sammen. Hos os her i Casa Fangel spiser og laver vi ikke ret meget konfekt. Men lige trøfler, synes jeg er ret så lækre. Og efter jeg opdagede deres eksistens for et par år siden, laves de (næsten) hvert år nu.

Jeg allerede et par andre udgaver herinde, så har du lyst til at se dem, findes de HER og HER.


Orangetrøffel med valnøddekrokant.
Ca. 30 stk.
1 dl. Piskefløde
200 g. Mørk chokolade
10 g. Appelsinskal – svarer ca. til 2 stk.

KROKANT:
75 g. Valnødder
75 g. Sukker

Chokoladen hakkes fint. Appelsinskallen rives fint.

Fløden koges op og tages af varmen. Chokoladen kommes i og massen røres til den er glat og jævn. Hvis chokoladen ikke vil smelte, tager du bare gryden kortvarig tilbage på det varme blus. Tilslut røres appelsinskallen i.

Trøffelmassen kommes i en lille form, som er foret med husholdningfilm. Overfladen dækkes også til med film. Det stilles på køl til det er helt fast, meget gerne natten over.

Til krokanten smeltes sukkeret på en varm pande. Når det er gyldent tilsættes valnødderne og det vendes rundt til de er helt dækket af karamellen. Det hældes til afkøling på en silikonemåtte eller et stykke bagepapir. Når det er helt koldt kommes det i en minihakker og hakkes fint. Krokanten kommes i en dyb tallerken.

Trøffelmassen vendes ud på et skærebræt og skæres i mundrette bidder, på ca. 1½ x 1½ cm. De vendes i krokanten og lægges i små konfekt forme, bare af papir, så klistre de ikke sammen under opbevaring. Opbevares i køleskab.

ELLER:
Du kan også når trøffelmassen er smeltet, tage små konfekt folieforme, hvor du først har fordelt lidt krokant, så hældes massen i og stiller dem i køleskab til de er helt kolde, så drysser du mere krokant på toppen som pynt.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Femina
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Krokanten kan sagtens laves dagen før, vent dog med at blende det til den dag du skal bruge det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar