Idag skal vi i julens konfekt afdeling. Det kan sagtens gøres til en hyggelig tradition for hele familien, at lave årets lækkerier sammen. Hos os her i Casa Fangel spiser og laver vi ikke ret meget konfekt. Men lige trøfler, synes jeg er ret så lækre. Og efter jeg opdagede deres eksistens for et par år siden, laves de (næsten) hvert år nu.
Jeg allerede et par andre udgaver herinde, så har du lyst til at se dem, findes de HER og HER.
Orangetrøffel med valnøddekrokant.
Ca. 30 stk.
1 dl. Piskefløde
200 g. Mørk chokolade
10 g. Appelsinskal – svarer ca. til 2 stk.
KROKANT:
75 g. Valnødder
75 g. Sukker
Chokoladen hakkes fint. Appelsinskallen rives
fint.
Fløden koges op og tages af varmen.
Chokoladen kommes i og massen røres til den er glat og jævn. Hvis chokoladen
ikke vil smelte, tager du bare gryden kortvarig tilbage på det varme blus.
Tilslut røres appelsinskallen i.
Trøffelmassen kommes i en lille form, som er foret
med husholdningfilm. Overfladen dækkes også til med film. Det stilles på køl
til det er helt fast, meget gerne natten over.
Til krokanten smeltes sukkeret på en varm
pande. Når det er gyldent tilsættes valnødderne og det vendes rundt til de er
helt dækket af karamellen. Det hældes til afkøling på en silikonemåtte eller et
stykke bagepapir. Når det er helt koldt kommes det i en minihakker og hakkes
fint. Krokanten kommes i en dyb tallerken.
Trøffelmassen vendes ud på et skærebræt og
skæres i mundrette bidder, på ca. 1½ x 1½ cm. De vendes i krokanten og lægges i
små konfekt forme, bare af papir, så klistre de ikke sammen under opbevaring.
Opbevares i køleskab.
ELLER:
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Femina
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Krokanten kan sagtens laves dagen før,
vent dog med at blende det til den dag du skal bruge det.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar