Nu er der ingen undskyldning for ikke at vide, hvad du skal bruge de tiloversblevne æggehvider til. Idag får du nemlig opskriften på de skønneste småkager, hvori de kan bruges.
De er sprøde med blød(-ish) midte, knas fra pistacierne og så er det virkelig bare mums, når du midt i en bid, støder på lidt smeltet chokolade - skal de mon på din jule-to-do-liste ??
De er temmelig søde, så er du til knap så søde kager, kan du sagtes skæres flormelissen ned til 250 eller 225 gram, bare lige et lille tip 💗
Chokoladecookies med kokos & pistacienødder.
32 stk.
3 stk.
Æggehvider
2 tsk. Vanillesukker
275 g. Flormelis
40 g. Kakao - usødet
1 nip Salt
150 g. Mørk chokolade
150 g. Pistacienødder uden skal – svarer ca.
til 300 g. med skal
100 g. Kokosmel
Chokoladen hakkes groft. Pistacienødderne
befries for skallerne og hakkes let.
Æggehviderne piskes skummende, det tager ca.
30 sekunder. Flormelis og vanillesukker, kakao og salt sigtes ned i
æggehviderne og det røres sammen.
Chokolade, nødder og kokosmel tilsættes og
dejen røres ensartet. Dejen sættes på en papirbeklæde bageplade i valnøddestore
kugler, med to teskeer, med god plads mellem hver, da de flyder lidt ud.
Bages ved 175o i ca. 12 – 13
minutter.
Når du tager dem ud af ovnen, skal de blive
på pladen til de er helt afkølede, da de ellers hænger fast i bagepapiret.
Opbevares i lufttætte dåser.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: "Spis bedre"
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar