Dagens småkageopskrift er inspireret af mine FINSKE PISTACIESTYKKER, for hvorfor skule man ikke kunne fylde en småkage med nougat ?? De blev ret så vellykkede og jeg elsker den flagede konsistens finskbrødet har. De går helt klart under julefavorit-kategorien.
Er du mere til finskbrød med citron, har jeg selvfølgelig osse en UDGAVE af dem 💗
Finske nougatstykker.
Ca. 60 stk.
500 g. Hvedemel
150 g. Sukker
1 nip Salt
½ tsk. Hjortetaksalt
325 g. Smør – koldt
2 – 3 stk. Æggeblommer
YDERLIGERE:
300 g. Nougat
Mel, sukker og hjortetaksalt blandes sammen.
Smørret skæres i mindre stykker og smuldres ud i melbladingen. Dejen samles med
æggeblommer – tilsæt dem enkeltvis, det er ikke sikkert du skal bruge dem alle.
Dejen sættes på køl en times tid, så den bliver fast.
Dejen vejes af i portioner på 18 gram, som trilles til kugler. De lægges på en papirbeklædt bageplade, med ca. 16 pr stk. De flyder lidt ud.
Nougaten vejes af i 5 grams portioner, som
trilles til kugler.
I hvert dejstykke laves der, med en finger,
en fordybning, hvor nougatkuglen trykkes let fast i.
Bages ved 200o i ca. 13 – 15
minutter, til de er let gyldne.
Herefter afkøles de på en bagerist og opbevares i lufttætte kagedåser.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: Dejen uden nougat
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar