søndag den 16. december 2018

Julekalenderens låge nummer 16 - 2 x varm chokolade

Glædelig 16. december 🎅🎄⛄

Idag har der været virkelig koldt her i Odense, så hvad er mere oplagt end, at dagens opskrift er en omgang dejlig varm hjemmelavet chokolade. Jeg lover dig at der er ikke meget mere arbejde i at lave det selv, end at åbne et karton, men den hjemmelavede udgave smager bare så meget bedre.

Og når vi nu er på vej mod jul, skal vi da også have en julet udgave af den varme chokolade, så det får du også mit bud på idag. To opskrifter i en, parat til dig 💗

Varm chokolade & julechokolade.
4 per.
1 l. Sødmælk
150 – 200 g. Mørk chokolade 55 %
Evt. sukker

PYNT:
2 dl. Piskefløde

Fløden piskes til skum og stilles på køl, til det skal bruges.

Chokoladen hakkes groft.

Mælken kommes i en gryde og varmes op under middelvarme. Du må meget gerne røre deri jævnligt, så det ikke sætter sig i bunden.

Når mælken er varmet op til lige under kogepunktet, tilsættes chokoladen og smeltes under omrøring

Tilsæt gerne chokoladen af flere gange, hvor du smager dig frem for meget chokoladesmag du ønsker.

Herefter pisker du i mælkeblandingen til al chokoladen er opløst. Er drikken ikke sød nok, kan du tilsætte lidt sukker.

Den varme chokolade fordeles i fire glas eller krus, der toppes med flødeskummet og serveres rygende varmt.


JULECHOKOLADE:
Pebermynte essens
Julestokke

For at omdanne den varme chokolade til en juleudgave, følger du den ovenstående opskrift hele vejen. Og når du når til at chokoladen er serverings klar, altså inden den hældes i glassene, tilsætter du pebermynte essensen. Det er en smagssag hvor meget der skal i, så prøv dig frem.

Chokoladen hældes på glas, toppes med flødeskum og pyntes med knuste julestokke.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Mine opskrifter
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: Flødeskum
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar