En lækker lille chokoladesnack, i en julet udgave, med skønne krydderier og appelsin. De bliver ikke så smukke som dem vi køber i butikkerne, men de er hjemmelavede og det er nogle gange bare vigtigere, for så er det lagt tid og kærlighed i at lave dem.
Choko-orange
mandler.
100 g. Mandler
5 g. Appelsinskal – svarer til ca. 1 stk.
75 g. Mørk chokolade ca. 55 %
PYNT:
1 tsk. Kanel - stødt
1 spsk. Kakao - usødet
1 nip Nellike - stødt
Mandlerne ristes på en varm pande uden
fedtstof til de er gyldne, herefter afkøles de.
Kakao, kanel og nellike sigtes og kommes i en
dyb tallerken.
Appelsinskallen rives fint.
Når mandlerne er helt afkølede, smeltes
chokoladen. – brug den metode du synes er nemmest. Jeg brugte min micro-ovn,
hvor jeg først hakker chokoladen fint, kommer den i en tilpas stor skål og
giver den intervaller på 30 sekunder, hvor jeg rører i chokoladen mellem.
Når den er helt smeltet røres appelsinskal og
mandler i. Mandlerne skal dækkes helt, inden de vendes ud på et stykke
bagepapir, hvor de skilles ad.
Her lader du dem ligge og tørre en smule,
inden de kommes i tallerkenen med de tørre ingredienser og vendes rundt.
Opbevares i en lufttæt beholder.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Nøddebazaren.dk
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar