Skønne skønne småkager med glasur og lakrids drys - de er så lækre og hyggelige at lave. Har du børn vil de sikkert elske at være med i køkkenet, når du laver dem. Der er en del håndteringer som de sagtens kan være med i. Både udrulning og udstikning af dejen. Så skal der pensles inden bagning og efter skal de dekoreres med både glasur og krymmel, så en rigtig hyggelig familie-opgave 💗
Lakrids-fløde-stjerner.
Ca. 125 stk.
550 g. Hvedemel
500 g. Smør - koldt
1 dl. Piskefløde
YDERLIGERE:
Æg - til pensling
PYNT:
Flormelis
Vand
Lakrids krymmel – jeg brugte ODENSE LAKRIDSKNAS
Smørret skæres i mindre stykker og smuldres
ud i melet. Dejen samles med fløden. Og sættes på køl en times tid, så den
bliver fast.
Dejen rulles ud på et meldrysset bord, til en tykkelse på ca. 2 mm. Herefter udstikkes den med en stjerneform
med en diameter på ca. 6 cm. De lægges på en papirbeklædt bageplade, med ca. 36
pr plade.
Der pensles med sammenpiskes æg.
Bages ved 200o i ca. 15 minutter,
til de er gyldne.
Herefter afkøles de på en bagerist.
Når de er helt kolde, røres der en TYK glasur
af flormelis og vand. Tilsæt vandet dråbevis for pludselig er den tynd.
Glasuren kommes i en sprøjtepose. Kagerne
pyntes med glasur og drysses med lakridskrymmel med det samme, da glasuren
tørrer hurtigt.
Opbevares i lufttætte dåser.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskirft
FRYSEEGNET: Dejen er RÅ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar