søndag den 18. august 2019

Frugtkage med havregrynbund

Jeg har lavet den skønneste frugtkage. 

Hvis du er hurtig, kan du lige nå de sidste danske jordbær for denne sæson, men andre bær og frugter, kan sagtens bruges istedet. 

Bunden smager forrygende, en smule karamel-agtig og sød, så en syrlig creme er et must. Bunden en smule hård, så pas på fingerene, når du skærer i den 😇

På billedet har jeg lavet dobbelt portion af bunden, men det blev lige voldsomt nok, så i opskriften er den halveret og det passer bedre.

Frugtkage med havregrynbund.
Ca. 8 per.
BUND:
150 g. Havregryn
75 g. Farin
100 g. Smør

CREME:
200 g. Cremefraiche 38 %
3 dl. Piskefløde
Flormelis
1 st. Vanille
Citronsaft

YDERLIGERE:
75 g. Mørk chokolade

PYNT:
500 g. Jordbær 
100 g. Blåbær

Start med bunden:
Smørret smeltes og afkølet let. Havregryn og farin blandes, inden smørret tilsættes og dejen røres sammen. Den fordeles i en springform (ca. 24 cm. i diameter) der er foret med bagepapir i bunden og kanterne smurte.

Bages ved 200o i ca. 12 minutter, til den er gylden.

Herefter afkøles bunden. Og når den er helt kold, tages den ud af formen og lægges på et fad. Evt. med et par chokoladedutter mellem fad og bund, så den ikke rutscher rundt.

Chokoladen smeltes og fordeles ovenpå bunden og kagen stilles på køl til chokoladen er størknet.

Cremen:
Fløden piskes blødt, cremefraichen tilsættes og det piskes til en fast skum.

Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud, de gnides ud i en smule flormelis, for at skille dem ad.

Cremen smages til med vanillesukker, sukker og citronsaft.

Samling:
Bærerne rengøres, de store jordbær deles enten i halve eller kvarte.

Cremen fordeles ovenpå bunden og der pyntes med bær.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Bund: Alletiders kogebog, resten er mine idéer
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar