torsdag den 15. august 2019

Gratineret frikadelle i fad

Idag får du en hverdags klassiker i nye klæder. 

Jeg har brugt min berømte FRIKADELLE opskrift og tryllet den om til en hurtigere udgave. Her skal du ikke stå med fingerne i farsen helt så meget som i den originale udgave. Groft sagt så smider du den bare i et fad og derefter ind i ovnen. Det passer med at du lige kan nå at lave en salat, koge kartofler og lave en tzatziki til - nemt ikk 😉

Gratineret frikadelle i fad.
Ca. 4 – 5 per.
500 g. Hakket svinekød
175 g. Løg
3 fed Hvidløg
2 stk. Æg (M)
50 g. Hvedemel
1 tsk. Oregano – tørret
1 tsk. Basilikum – tørret
1 tsk. Timian - tørret
8 g. Salt
40 vrid Peber
½ dl. Vand
175 g. Revet ost

Løg og hvidløg pilles og hakkes fint. Det kommes i en røreskål, sammen med kødet og æggene. Det røres godt sammen. Mel og krydderier tilsættes og farsen røres sammen, inden vandet tilslut tilsættes.

Farsen fordeles i et smurt fad (mit var ca. 28 cm. i diameter) Det trykkes godt sammen og drysses med ost.

Steges ved 200o i ca. 25 – 30 minutter.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar