lørdag den 23. november 2019

Kylling i peberrod sauce

Nogle af tingene jeg elsker ved efteråret er indedørs hygge, tændte stearinlys og simremad. Det er så skønt at gå og kunne dufte maden i flere timer, inden spisetid.

Idag går vi i mormorkøkkenet og fremtryller den skønneste gryderet. Jeg elsker simpelthen peberrod sauce, smagfuld kylling-flødesauce med skarpe den smag af peberroden - mums.

Lige til denne ret, synes jeg, det er vigtigt selv at koge sin kylling, da hovedparten af saucen er lavet på fonden derfra - så afsted i køkkenet med dig 😝 
Det er nu ikke slemt, for du behøver ikke nødvendigvis bruge en hel kylling, som skal parteres. Du kan sagtens bruge en pose med overlår eller lignede - bare det er kylling på ben - det er her smagen sidder.

Kylling i peberrod sauce.
4 per.
1200 g. Kylling med ben

SAUCE:
7 ½ dl. Fond fra kyllingen
2 ½ dl. Piskefløde
Hvedemel – til jævning
Vand – til jævning
40 - 50 g. Peberrod – fint revet
Salt

Kogning af kylling:
Hvis du bruger en hel kylling, skal den parters i mindre stykker. Herefter kommes den i en gryde, evt. med lidt suppeurter i form af gulerod, porre & selleri – det havde jeg ikke.

Låget lægges på og bringes i kog. Der skummes for urenheder og kyllingen skal nu småsimre i ca. 45 – 60 minutter, indtil at kødet er meget mørt.

Herefter tages kyllingen op og kødet pilles af benene. Lad evt. stykkerne ligge i 10 minutter, så er det til at røre ved, uden at brænde fingrene.

Imens laves saucen:
Kogevandet sigtes for urenheder og kommes i gryden, sammen med fløden. Det bringes i kog og jævnes med en meljævning til det har en god og tyk konsistens – gerne som en stuvning. Saucen koges igennem til den ikke smager af mel mere, ca. 5 minutter. 

Herefter kommes kyllingkødet i og saucen smages til med fint-revet peberrod og salt.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: Kartofler & grønsager
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar