Idag går vi i mormorkøkkenet og fremtryller den skønneste gryderet. Jeg elsker simpelthen peberrod sauce, smagfuld kylling-flødesauce med skarpe den smag af peberroden - mums.
Lige til denne ret, synes jeg, det er vigtigt selv at koge sin kylling, da hovedparten af saucen er lavet på fonden derfra - så afsted i køkkenet med dig 😝
Det er nu ikke slemt, for du behøver ikke nødvendigvis bruge en hel kylling, som skal parteres. Du kan sagtens bruge en pose med overlår eller lignede - bare det er kylling på ben - det er her smagen sidder.
Kylling i peberrod sauce.
4 per.
1200 g. Kylling med ben
SAUCE:
7 ½ dl. Fond fra kyllingen
2 ½ dl. Piskefløde
Hvedemel – til jævning
Vand – til jævning
40 - 50 g. Peberrod – fint revet
Salt
Kogning af kylling:
Hvis du bruger en hel kylling, skal den
parters i mindre stykker. Herefter kommes den i en gryde, evt. med lidt
suppeurter i form af gulerod, porre & selleri – det havde jeg ikke.
Låget lægges på og bringes i kog. Der skummes
for urenheder og kyllingen skal nu småsimre i ca. 45 – 60 minutter, indtil at
kødet er meget mørt.
Herefter tages kyllingen op og kødet pilles af
benene. Lad evt. stykkerne ligge i 10 minutter, så er det til at røre ved, uden at
brænde fingrene.
Imens laves saucen:
Kogevandet sigtes for
urenheder og kommes i gryden, sammen med fløden. Det bringes i kog og jævnes
med en meljævning til det har en god og tyk konsistens – gerne som en stuvning.
Saucen koges igennem til den ikke smager af mel mere, ca. 5 minutter.
Herefter
kommes kyllingkødet i og saucen smages til med fint-revet peberrod og salt.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: Kartofler & grønsager
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar