mandag den 25. november 2019

Kødboller med spinat

Shreklige grønne kødboller, de kan da glæde ethvert barn 😂 og så samtidig lokke lidt ekstra grønsager i dem osse - smart ikk´?

De smager ikke meget af spinat, specielt ikke hvis karrysaucen er en af de GODE og der er nok af den 😄 I risene har jeg bare blandet ærter, majs og rød peber i. Men vil du have en sundere udgave, finder du den HER.

Vi elsker den klassiske boller i karry i Casa Fangel, men ofte sniger der sig også andre udgaver ind, som f.eks. den, du får opskriften på idag.


Kødboller med spinat.
Ca. 4 – 5 per.
160 g. Spinat – optøet
175 g. Løg
½ dl. Vand
500 g Hakket svinekød
1 stk. Æg (M/L)
60 g. Hvedemel
10 g. Salt
20 vrid Peber

2 stk. Bouillonterning – jeg bruger Høns

Løget pilles og deles i nogle stykker. De kommes i foodprocessoren, sammen med spinat, vand og ca. 50 gram af kødet. Det blendes til det er helt findelt.

Spinatblandingen kommes i en røreskål, sammen med kød og æg, og røres sammen. Herefter tilsættes mel, salt og peber og farsen gives igen en ordentlig røretur, så den bliver fin og sammenhængende.

En gryde vand bringe i kog og bouillon ternene opløses heri. En spiseske dyppes i det kogende vand og ved hjælp af skeen og din hånd, formes farsen til boller på størrelse med valnødder. De dumpes i vandet.

Når alle kødbollerne er i gryden, skrues der ned for varmen og de skal nu småsimre i ca. 8 – 10 minutter, til de føles faste og flyder ovenpå.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: Karrysauce og ris
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Jeg bruger altid min røremaskine (en håndmixer kan til nøds bruges osse) Det gør at farsen bliver mere luftig og rørs mere grundigt sammen.
AFPRØVET: Juli 2019
LINK: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar