De smager ikke meget af spinat, specielt ikke hvis karrysaucen er en af de GODE og der er nok af den 😄 I risene har jeg bare blandet ærter, majs og rød peber i. Men vil du have en sundere udgave, finder du den HER.
Vi elsker den klassiske boller i karry i Casa Fangel, men ofte sniger der sig også andre udgaver ind, som f.eks. den, du får opskriften på idag.
Kødboller med spinat.
Ca. 4 – 5 per.
160 g. Spinat – optøet
175 g. Løg
½ dl. Vand
500 g Hakket svinekød
1 stk. Æg (M/L)
60 g. Hvedemel
10 g. Salt
20 vrid Peber
2 stk. Bouillonterning – jeg bruger Høns
Løget pilles og deles i nogle stykker. De
kommes i foodprocessoren, sammen med spinat, vand og ca. 50 gram af kødet. Det
blendes til det er helt findelt.
Spinatblandingen kommes i en røreskål, sammen
med kød og æg, og røres sammen. Herefter tilsættes mel, salt og peber og farsen
gives igen en ordentlig røretur, så den bliver fin og sammenhængende.
En gryde vand bringe i kog og bouillon ternene
opløses heri. En spiseske dyppes i det kogende vand og ved hjælp af skeen og
din hånd, formes farsen til boller på størrelse med valnødder. De dumpes i
vandet.
Når alle kødbollerne er i gryden, skrues der
ned for varmen og de skal nu småsimre i ca. 8 – 10 minutter, til de føles faste
og flyder ovenpå.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: Karrysauce og ris
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Jeg bruger altid min røremaskine (en
håndmixer kan til nøds bruges osse) Det gør at farsen bliver mere luftig og
rørs mere grundigt sammen.
AFPRØVET: Juli 2019
LINK: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar