Nå, men det kolde vejr giver mig lyst til suppe. Og jeg har jordskokker i haven igen i år, så hvad er mere passende end at få kræet til at hjælpe med at grave dem op, noget han gerne gør frivilligt. Også når han ikke skal 😂😂😂 Det er en ballademager vi har fået 💗
Men suppen er dejlig cremet, fuld af smag og for en vegetarisk udgave undlader du bare kålpølserne og skifter bouillonen ud med en grønsags version.
Jordskokkesuppe.
Ca. 5 per.
1250 g. Jordskokker
350 g. Løg
6 fed Hvidløg
1 l. Vand
2 tern Hønsebouillon
½ l. Piskefløde
1 spsk. Citronsaft
1½ tsk. Timian - tørret
Salt
Olie – til stegning
TOPPING:
Kålpølser
Purløg
Jordskokkerne renses og er de meget snavset
fjernes skrællen. De skæres i mindre stykker. Løg og hvidløg pilles og hakkes
fint.
Olien varmes op i en stor gryde. Løg og
hvidløg tilsættes og svitses, inden at jordskokkerne tilsættes. Vand og
hønsebouillontern tilsættes og det bringes i kog. Lad det småsimre under låg
til jordskokkerne er møre.
Herefter blendes suppen, så glat som muligt.
Fløden kommes i suppen, som varmes op og smages til med timian, salt og
citronsaft.
Jeg serverede min suppe med et drys purløg og
kålpølser, skåret i tern, som blev ristet på en pande.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: Brød
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar