mandag den 11. november 2019

Bolognese i Crockpot.

Jeg har endelig fået gang i min Crockpot igen. Og derfor skal du idag høre om den mest fantastiske bolognese. En bolo har jo altid godt af at simre længe, men i Crockpotten er alting altså bare nemmere, synes jeg. Har du ikke en endnu, så er det jo en oplagt mulighed til ønskelisten til jul 😍 

Bolognese i Crockpot.
10 - 12 per.
1 kg. Hakket oksekød
325 g. Bacon – i tern
400 g. Gulerod
350 g. Knoldselleri
350 g. Løg
10 fed Hvidløg
500 g. GRØNSAGSMOS*
150 g. Tomat pesto
140 g. Tomatpure
3 ds. Hk. Tomater
3 dl. Rødvin
6 dl. Vand
3 tern Oksebouillon
2 ½ spsk. Oregano – tørret
2 ½ spsk. Basilikum – tørret
2 ½ spsk. Timian – tørret
2 spsk. Sukker
1 spsk. Salt
Peber
Olie – til stegning

Løg og hvidløg pilles og hakkes fint. Gulerødder og knoldselleri skrælles og skæres i små tern, ca. 2 x 2 mm.

Dåserne med hakkede tomat, kommes i en skål og blendes glat.

Baconen steges på en varm pande og kommes i crockpotten. Panden stilles tilbage på blusset og varmes godt op, lidt olie kommes på og løgene svitses, de må gerne tage farve. Bagefter kommes de oveni i potten.

Er det nødvendigt, tilsætter du lidt mere olie, inden du svitser gulerødder og selleri, de må også gerne tage farve, inden de kommes oveni de øvrige ting.

Igen varmes panden op og kødet brunes godt af heri, ad to gange. Det skal ligesom grønsagerne blive godt karamelliseret, det er her smagen kommer fra.

Lige inden det sidste hold kød er færdig, kommes tomatpuréen på panden og svitses med, det fremhæver sødmen deri. Det kommes i potten og rødvinen koges af i panden og lad det nu koge ind i 5 minutter, så alkoholen forsvinder.

Vinen hældes i potten, sammen med vandet (det må gerne være kogende) og bouillon ternene.

De blendede tomater tilsættes også, sammen med krydderier, pesto og grønsagsmos. Det røres sammen og låget lægges på. 

Vend gerne rundt i det et par gange undervejs, hvis du har mulighed for det.

4 ½ time på HIGH – sidste 30 minutter uden låg, så den sidste væske fordamper.

Bolognesen smages til med krydderierne inden servering.



* Har du ingen grønsagsmos, tilsætter du bare en ekstra dåse hakkede tomater.

INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift      
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar