Bolognese i Crockpot.
10 - 12 per.
1 kg. Hakket oksekød
325 g. Bacon – i tern
400 g. Gulerod
350 g. Knoldselleri
350 g. Løg
10 fed Hvidløg
500 g. GRØNSAGSMOS*
150 g. Tomat pesto
140 g. Tomatpure
3 ds. Hk. Tomater
3 dl. Rødvin
6 dl. Vand
3 tern Oksebouillon
2 ½ spsk. Oregano – tørret
2 ½ spsk. Basilikum – tørret
2 ½ spsk. Timian – tørret
2 spsk. Sukker
1 spsk. Salt
Peber
Olie – til stegning
Løg og hvidløg pilles og hakkes fint.
Gulerødder og knoldselleri skrælles og skæres i små tern, ca. 2 x 2 mm.
Dåserne med hakkede tomat, kommes i en skål og
blendes glat.
Baconen steges på en varm pande og kommes i
crockpotten. Panden stilles tilbage på blusset og varmes godt op, lidt olie
kommes på og løgene svitses, de må gerne tage farve. Bagefter kommes de oveni i potten.
Er det nødvendigt, tilsætter du lidt mere
olie, inden du svitser gulerødder og selleri, de må også gerne tage farve,
inden de kommes oveni de øvrige ting.
Igen varmes panden op og kødet brunes godt af
heri, ad to gange. Det skal ligesom grønsagerne blive godt karamelliseret, det
er her smagen kommer fra.
Lige inden det sidste hold kød er færdig,
kommes tomatpuréen på panden og svitses med, det fremhæver sødmen deri. Det
kommes i potten og rødvinen koges af i panden og lad det nu koge ind i 5
minutter, så alkoholen forsvinder.
Vinen hældes i potten, sammen med vandet (det
må gerne være kogende) og bouillon ternene.
De blendede tomater tilsættes også, sammen
med krydderier, pesto og grønsagsmos. Det røres sammen og låget lægges på.
Vend gerne rundt i det et par gange undervejs, hvis du har mulighed for det.
Vend gerne rundt i det et par gange undervejs, hvis du har mulighed for det.
4 ½ time på HIGH – sidste 30 minutter uden
låg, så den sidste væske fordamper.
Bolognesen smages til med krydderierne inden
servering.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar