En ny spændende julesmåkage. Dejlig ingefær, sammen med knasende pistaciekaramel - en sjov og anderledes kombination, men de smager virkelig godt. Næste gang kunne jeg godt finde på at tilsætte en smule kanel eller appelsinskal også.
Og du skal bare trille en kugle af karamellen, så smelter den selv så fint ud, når den bages - en pyntelig småkage på julebordet gør jo heller ikke spor 💗
25 stk.
DEJ:
1 ½ tsk. Ingefær - stødt
200 g. Hvedemel
50 g. Flormelis
100 g. Smør - koldt
2 stk. Æggeblommer
KARAMEL:
70 g. Pistacienødder – uden skaller
35 g. Sukker
20 g. Honning
20 g. Piskefløde
20 g. Smør
Start
med dejen:
Ingefær, mel og flormelis sigtes i
røreskålen. Smørret skæres i mindre stykker og smuldres ud i melet. Dejen
samles med æggeblommerne, hvorefter den pakkes ind i en plastpose og lægges på
køl et par timer.
Dejen rulles ud til en tykkelse på 3 mm. Og
udstikkes i cirkler med en diameter på 6 cm. De lægges på en papirbeklædt
bageplade – jeg havde 16 stk. på hver.
Og
så til karamellen:
Pistacienødderne hakkes semi-groft.
Sukker, honning, fløde og smør kommes i en
gryde og koges sammen til en temperatur på 120o.
Gryden tages af blusset og nødderne vendes i
karamellen. Lad den afkøle let – gerne til du kan røre ved den.
Karamellen vejes af i portioner på 4 – 5
gram. De trilles til kugler, som lægges på midten af hver småkage.
Bages ved 200o i ca. 11 – 13
minutter, til kanten er let gylden, men hold øje for karamellen må ikke blive
brændt.
Småkagerne afkøles på en bagerist og
opbevares i kagedåser.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Valsemøllen.dk
FRYSEEGNET: Dejen er RÅ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar