fredag den 13. december 2019

Julekalenderens låge nummer 13 - Ternede småkager

Glædelig 13. december 🎅🎄⛄

En fin og mild smørbagt småkage, der pynter så fint på kaffebordet 💗 

Men gør dig selv den tjeneste, at huske at køle dejen ned, inden du ruller og samler dem - og her taler jeg af erfaring 😂😂 Jeg har måtte lave denne opskrift en ekstra gang. Resultatet af den første, kan du se allernederst i indlægget.....og du må gerne grine. Smagen fejlede intet, så det var kun udseendet, der lige skulle rettes 💗



Ternede småkager.

Ca. 56 stk.
LYS DEJ:
100 g. Hvedemel
50 g. Flormelis
2 tsk. Vanillesukker
1 nip Salt
100 g. Smør – koldt
1 stk. Æggeblomme

MØRK DEJ:
100 g. Hvedemel
50 g. Flormelis
20 g. Usødet kakao
1 nip Salt
100 g. Smør – koldt
1 stk. Æggeblomme

YDERLIGERE:
1 stk. Æggehvide

Dej lyse dej:
Mel, flormelis, vanillesukker og salt blandes. Smørret skæres i mindre stykker som smuldres ud i melblandingen. Dejen samlet med æggeblommen. Dejen lægges i køleskab en times tid, til den er fast igen.

Den mørke dej:
Mel, flormelis, kakao og salt sigtes og blandes. Smørret skæres i mindre stykker som smuldres ud i melblandingen. Dejen samlet med æggeblommen. Dejen lægges i køleskab en times tid, til den er fast igen.

Samling af dejene:
Begge deje vejes af og deles i tre portioner. Hver portion trilles til pølser med en diameter på 1 ½ cm. Alle pølserne skal være lige lange.

En lys pølse lægges på bordet vandret foran dig. Den pensles med æggehvide på siden, der vender ind mod dig. En mørk pølse lægges ved siden af den lyse, hvor den er penslet med æggehvide. De trykkes let sammen – de må ikke ændre form, men skal trykkes godt sammen, da de ellers brækker fra hinanden efter bagning.

De to sammenhængende pølser pensles på oversiden med æggehvide. Ovenpå den lyse dej, lægges du en mørk pølse, som du pensler indersiden af. Hvorefter du lægger en lys pølse ved siden af. Disse trykkes også let fast.

De to sidstlagte pølser pensles ligeledes med æggehvide, inden den sidste lyse lægges ovenpå den mørke. Huske igen af pensle indersiden, inden du lægger den sidste mørke på. Hele småkage-dejen trykkes sammen, Herefter pakkes den ind et par timer – den skal være helt koldt.

Skæres ud i ensartede skiver på ca. 3 mm. De lægges på en papirbeklædt bageplade.

Bages ved 200o i ca. 9 – 11 minutter, til de er let gyldne.

Afkøles på en bagerist og opbevares i kagedåser.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: Dejen er RÅ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Vigtigt med køling inden udrulning:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar