En fin og mild smørbagt småkage, der pynter så fint på kaffebordet 💗
Men gør dig selv den tjeneste, at huske at køle dejen ned, inden du ruller og samler dem - og her taler jeg af erfaring 😂😂 Jeg har måtte lave denne opskrift en ekstra gang. Resultatet af den første, kan du se allernederst i indlægget.....og du må gerne grine. Smagen fejlede intet, så det var kun udseendet, der lige skulle rettes 💗
Ternede småkager.
Ca. 56 stk.
LYS DEJ:
100 g. Hvedemel
50 g. Flormelis
2 tsk. Vanillesukker
1 nip Salt
100 g. Smør – koldt
1 stk. Æggeblomme
MØRK DEJ:
100 g. Hvedemel
50 g. Flormelis
20 g. Usødet kakao
1 nip Salt
100 g. Smør – koldt
1 stk. Æggeblomme
YDERLIGERE:
1 stk. Æggehvide
Dej
lyse dej:
Mel, flormelis, vanillesukker og salt
blandes. Smørret skæres i mindre stykker som smuldres ud i melblandingen. Dejen
samlet med æggeblommen. Dejen lægges i køleskab en times tid, til den er fast
igen.
Den
mørke dej:
Mel, flormelis, kakao og salt sigtes og
blandes. Smørret skæres i mindre stykker som smuldres ud i melblandingen. Dejen
samlet med æggeblommen. Dejen lægges i køleskab en times tid, til den er fast
igen.
Samling
af dejene:
Begge deje vejes af og deles i tre portioner.
Hver portion trilles til pølser med en diameter på 1 ½ cm. Alle pølserne skal
være lige lange.
En lys pølse lægges på bordet vandret foran
dig. Den pensles med æggehvide på siden, der vender ind mod dig. En mørk pølse
lægges ved siden af den lyse, hvor den er penslet med æggehvide. De trykkes let
sammen – de må ikke ændre form, men skal trykkes godt sammen, da de ellers
brækker fra hinanden efter bagning.
De to sammenhængende pølser pensles på
oversiden med æggehvide. Ovenpå den lyse dej, lægges du en mørk pølse, som du
pensler indersiden af. Hvorefter du lægger en lys pølse ved siden af. Disse
trykkes også let fast.
De to sidstlagte pølser pensles ligeledes med
æggehvide, inden den sidste lyse lægges ovenpå den mørke. Huske igen af pensle
indersiden, inden du lægger den sidste mørke på. Hele småkage-dejen trykkes
sammen, Herefter pakkes den ind et par timer – den skal være helt koldt.
Skæres ud i ensartede skiver på ca. 3 mm. De
lægges på en papirbeklædt bageplade.
Bages ved 200o i ca. 9 – 11
minutter, til de er let gyldne.
Afkøles på en bagerist og opbevares i
kagedåser.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: Dejen er RÅ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Vigtigt med køling inden udrulning:
Ingen kommentarer:
Send en kommentar