Bag dagens låge finder du et fint alternativ til en lidt sundere udgave af en julesmåkage. Næste gang vil jeg dog tilsætte lidt nødder, for at få mere bid i den. Jeg synes nemlig, at bananen gør kagen lidt gummiagtig og det vil nødder helt sikkert afhjælpe.
Du kan sagtens undlade rosinerne, men de gør altså bare noget godt for smagen, så giv dem en chance. Manden afskyr alle kager der er rosiner i, men han opdagede dem slet ikke i denne - måske han bare var kagesulten 😅
Jeg fandt inspirationen hos CHRISTELIRMOV.dk.
Havregrynscookies med banan.
Ca. 20 stk.
1 stk. Banan – 115 gram renset vægt
20 g. Kokosolie
1 stk. Æg (M/L)
2 tsk. Vanille aroma
2 tsk. Kanel - stødt
1 dl. Mælk
1 nip Salt
125 g. Havregryn
65 g. Hvedemel
65 g. Rosiner
25 g. Honning
PYNT:
100 g. Mørk chokolade 55 %
Bananen moses og kommes i en skål sammen med
kokosolie, æg, vanille, kanel, salt, honning og mælk. Det røres sammen, inden
havregryn, mel og rosiner tilsættes. Dejen røres sammen og stille til side for
at trække ca. 10 minutter.
Herefter sættes den på en papirbeklædt
bageplade med en teske. Du kan sagtens have 14 stk. pr plade.
Bages ved 180o i ca. 16 - 17
minutter. De skal være gyldne i bunden.
Herefter afkøles de på en rist.
Chokoladen smeltes og kommes i en lille
sprøjtepose, hvori der klippet et lille hul. Chokoladen fordeles ovenpå kagerne.
Og når den er størknet, pakkes de i kagedåser.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Christelirmov.dk
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Rosiner kan sagtens undlades og du kan
bruge fuldkornsmel i stedet for almindelig hvedemel.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar