Klejner hører altså bare julen til 💗 Og jeg har da også også FØR, lavet en udgave, der som traditionen foreskriver, koges i palmin. Men til opskriften idag, har jeg fundet inspirationen til hos EASIS.dk og derfor er det også en alternativ til en sundere udgave af juleklejne du får her.
De smager dejligt, mildt og med strejf af citron. Jeg pyntede mine med en smule mørk chokolade og det vakte begejstring hos dem der smagte dem.
De hæver godt op, så hav lige det i tankerne, når du ruller dem ud 😆
Bagte klejner.
Ca. 35 stk.
2 stk. Æg (M/L)
5 g. Citronskal – svarer til fra ca. 1 stk.
100 g. Smør
250 g. Hvedemel
50 g. Kartoffelmel
1 tsk. Kardemomme
½ tsk. Hjortetaksalt
Sprayfedt – jeg brugte DENNE
PYNT:
100 g. Mørk chokolade
Smørret smeltes og afkøles let. Citronskallen
rives fint
Æggene piskes til de er skummende.
I en anden skål blandes de tørre ingredienser
sammen. De sigtes i æggene og det røres sammen. Tilslut tilsættes smør og
citronskal. Dejen samles og pakkes ind i en plastpose, som lægges på køl et par
timer, til den er fast.
Dejen rulles ud på et meldrysset bord, til en
tykkelse på ca. 2 mm. Den skæres i 5 cm. brede strimler, gerne med en
klejnespore. Strimlerne skæres i 7 cm. snitter på skrå, så de bliver spidse.
Der skæres et lille snit, på langs midt i
hver klejne, så bukkes den ene ende gennem snitten og vrides rundt.
De sprayes med oliespray og lægges på en
papirbeklædt bageplade.
Bages ved 200o i ca. 12 minutter, til
de er gyldne.
De afkøles og når de er helt kolde lægges de
på et rent stykke bagepapir.
Chokoladen smeltes, kommes i en lille sprøjtepose og chokoladen pyntes på klejnerne. Når den er størknet, opbevares de i kagedåser.
Chokoladen smeltes, kommes i en lille sprøjtepose og chokoladen pyntes på klejnerne. Når den er størknet, opbevares de i kagedåser.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Easis.dk
FRYSEEGNET: Dejen er RÅ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: De kan selvfølgelig også koges i
palmin.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar