søndag den 15. december 2019

Julekalenderens låge nummer 15 - Bagte klejner

Glædelig 15. december 🎅🎄⛄

Klejner hører altså bare julen til 💗 Og jeg har da også også FØR, lavet en udgave, der som traditionen foreskriver, koges i palmin. Men til opskriften idag, har jeg fundet inspirationen til hos EASIS.dk og derfor er det også en alternativ til en sundere udgave af juleklejne du får her.

De smager dejligt, mildt og med strejf af citron. Jeg pyntede mine med en smule mørk chokolade og det vakte begejstring hos dem der smagte dem. 

De hæver godt op, så hav lige det i tankerne, når du ruller dem ud 😆

Bagte klejner.
Ca. 35 stk.
2 stk. Æg (M/L)
5 g. Citronskal – svarer til fra ca. 1 stk.
100 g. Smør
250 g. Hvedemel
50 g. Kartoffelmel
1 tsk. Kardemomme
½ tsk. Hjortetaksalt

Sprayfedt – jeg brugte DENNE 

PYNT:
100 g. Mørk chokolade

Smørret smeltes og afkøles let. Citronskallen rives fint

Æggene piskes til de er skummende.

I en anden skål blandes de tørre ingredienser sammen. De sigtes i æggene og det røres sammen. Tilslut tilsættes smør og citronskal. Dejen samles og pakkes ind i en plastpose, som lægges på køl et par timer, til den er fast.

Dejen rulles ud på et meldrysset bord, til en tykkelse på ca. 2 mm. Den skæres i 5 cm. brede strimler, gerne med en klejnespore. Strimlerne skæres i 7 cm. snitter på skrå, så de bliver spidse.

Der skæres et lille snit, på langs midt i hver klejne, så bukkes den ene ende gennem snitten og vrides rundt.

De sprayes med oliespray og lægges på en papirbeklædt bageplade.

Bages ved 200o i ca. 12 minutter, til de er gyldne.

De afkøles og når de er helt kolde lægges de på et rent stykke bagepapir. 
Chokoladen smeltes, kommes i en lille sprøjtepose og chokoladen pyntes på klejnerne. Når den er størknet, opbevares de i kagedåser.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Easis.dk
FRYSEEGNET: Dejen er RÅ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: De kan selvfølgelig også koges i palmin.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar