Uhhhmm - dagens opskriften er en velsmagende cookie, fyldt med både chokolade og nougat. Manden er ikke meget til mørk chokolade, det bliver for bittert for ham. Men disse, var noget af det bedste han længe havde smagt - det må være godkendelse nok 😋
Jeg har fundet opskriften i MAJA VASEs bog "Lykken er chokolade". En bog jeg var så heldig at vinde, for længe siden hos Christina, der har THE BIG MEOWSKI - der er rigtig mange lækre opskrifter i og jeg er vild glad for den 💗
Har du lyst til cookies ASPA kan du godt springe køledelen over, og så bage dem med det samme. Vælger du den måde, skal du nok sætte dem på bagepladen med en ske 😏
Cookies med nougat & chokolade.
Ca. 27 stk.
100 g. Smør – blødt
125 g. Farin
1 stk. Æg (M/L)
150 g. Hvedemel
½ tsk. Bagepulver
¼ tsk. Salt
150 g. Mørk chokolade
100 g. Nougat – køleskabskold
Chokoladen hakkes groft. Nougaten skæres i
tern.
Smør og farin piskes luftigt. Ægget tilsættes
og røres ud i. Hvorefter mel, bagepulver og salt røres i deje. Tilslut vendes
nougat og chokolade i. Dejen stilles på køl en times tid, eller til dagen
efter. Den skal være fast.
Dejen vejes af i 20 grams, portioner som
trilles til kugler og lægges på en papirbeklædt bageplade og trykkes let flade.
De flyder lidt ud, så jeg havde 9 stk. pr plade.
Bages ved 180o i ca. 13 – 15
minutter, til de er let gyldne i kanten.
Afkøles på en bagerist og opbevares i kagedåser.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Bogen: ”Lykken er chokolade” af
Maja Vase
FRYSEEGNET: ??
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar