Idag udfordrer jeg endnu en klassiker, nemlig pebernødden. Jeg har taget udgangspunkt i min GAMLE og virkelig gode opskrift. Og så bare tilsat en masser dejlig appelsinsmag - mums. Det er endt ud i en skøn krydret lille nød, med perfekt pebret smag og strejf af appelsin.
Og lad nu være med at halvere portionen, så skal du bare snart bage dem igen, så gode er de 😄
Pebernødder med appelsin.
Ca. 400 stk.
250 g. Hvedemel
125 g. Sukker
125 g. Smør - blødt
¾ tsk. Sort peber - stødt
½ tsk. Kardemomme - stødt
½ tsk. Kanel – stødt
1 nip Salt
½ tsk. Natron
½ tsk. Bagepulver
10 g. Appelsinskal – svarer til ca. 3 - 4
stk.
¼ dl. Appelsinsaft
¼ dl. Piskefløde
Appelsinen rives fint og saften presses ud af
en af dem bagefter. Smørret skæres i små tern.
De tørre ting sigtes ned i en røreskål, smør
og appelsinskal tilsættes, sammen med smørret. Det røres sammen til smørret er
smuldret ud i det tørre. Appelsinsaft og fløde tilsættes og dejen samles
hurtigt.
Herefter pakkes den ind i en plastpose og
lægges på køl, minimum en time, men meget gerne natten over.
Dejen rulles ud til lange pølser med en
diameter på ca. 1 cm. Den skæres ud i små stykker, på størrelse med en ært
eller to – de hæver godt op under bagning. De trilles til små kugler og lægges
på en papirbeklædt bageplade.
Bages ved 180o i ca. 10 – 12
minutter.
Afkøles og opbevares i kagedåser.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: Dejen er RÅ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar