onsdag den 4. december 2019

Julekalenderens låge nummer 4 - Marcipan småkager

Glædelig 4. december 🎅🎄⛄

Så er det tid til at åbne dagens låge. Idag får du en simpel, men skøn småkage med marcipan. De er nemme at lave, smager dejligt, men er en lidt mild kage. Derfor vil jeg næste gang jeg bager dem, tilføje lidt ekstra smag, enten i form af ekstra mandler, mandelaroma eller lidt vanille.

Du skal være obs på at hvis du vælger at sprøjte dem ud, SKAL det være en stofpose du bruger. En engangpose er for svag og går op i limningen - jeg taler af erfaring 😝 Ellers kan du trille dem til pølser og så skæres dem i passende stykker.


Marcipan småkager.
25 stk.
200 g. Smør - blødt
200 g. Marcipan
175 g. Hvedemel

PYNT:
100 g. Mælke chokolade

Marcipanen skæres i små tern og røres sammen med det bløde smør. Melet tilsættes og dejen samles. Hvorefter den kommes i en sprøjtepose med en stjernetyl på 15 mm. Den sprøjtes ud i stykker med en længde på 4 cm. De lægges på en papirbeklædt bageplade. Jeg havde 20 pr. plade.

Bages ved 180o i ca. 12 - 14 minutter, de skal være gyldne.

Herefter afkøles de på en bagerist.

Når de er helt kolde, smeltes chokoladen og kommes i en lille engangspose. Der klippes et lille hul og chokoladen sprøjtes frem og tilbage over hver småkage. 

Når chokoladen er stivnet, pakkes de i kagedåser.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Arla.dk og Mie
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: De skal være en sprøjtepose i stof, dejen er for hård til at bruge en engangspose. I stedet for at tylle dem ud, kan du trille lange pølser og skære dem ud i tilsvarende størrelse.
Du kan sagtens skifte mælkechokolade ud med en mørk variant.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar