søndag den 16. februar 2020

Fastelavsboller med nutellacreme

Alle sociale medier er oversvømmet af fastelavnsboller i disse dage, men sæsonen er virkelig osse kort, allerede næste søndag er der fastelavn, så det er bare med at spise og nyde dem NU.

Jeg har stadig flere lækre fastelavnsbolle-opskrifter klar i kulissen til dig og idag får du en variant med nutellacreme. Mums, den er lækker og cremet, men en ret sød variant, så derfor at jeg fravalgt glasuren på toppen.

Fastelavsboller med nutellacreme.
4 stk.
1 pk. ”Bag selv” fastelavnsboller

NUTELLACREME:
1 stk. Æg (M/L)
15 g. Sukker
½ st. Vanille
8 g. Maizena
¾ dl. Mælk

200 g. Nutella
1 bl. Husblas
¾ dl. Piskefløde

YDERLIGERE:
3 dl. Piskefløde
Usødet kakao – til pynt

Først fastelavnsbollerne:
De bages efter anvisningen på emballagen. De afkøles til de er helt kolde.

Og så til cremen:
Vanillestangen flækkes, kornene skrabes ud og gnides ud i en smule af sukkeret for at skille dem ad.

Æg, sukker, vanillesukker og den tomme vanillestang kommes i en gryde og piskes sammen. Mælk og maizena tilsættes og piskes ud i æggeblandingen.

Blandingen bringes langsomt i kog under konstant piskning. Når den når kogepunktet, skal den koges igennem til den bliver tyk – stadig under piskning – det tager et øjeblik.

Gryden tages af varmen, den tomme vanillestang fjernes og Nutellaen vendes sammen med cremen, inden den hældes over i en beholder med stor overflade. Dette gør at cremen nedkøles hurtigere.

Cremen dækkes til med husholdningsfilm. Filmen skal lægges helt ned på den varme overflade, så dannes der ikke kondens eller at den "trækker skind". Herefter afkøles cremen.

Klargøring af fyld:
Husblassen sættes i blød i kold vand i ca. 10 minutter.

Husholdningsfilmen fjernes fra cremen. Og ¾ dl. fløde piskes til en stiv skum.

Så er du klar til at tage husblassen op af iblødsætnings-vandet, med det vand der hænger ved – altså det skal IKKE vrides 😉 Det kommes i en gryde og smeltes ved svag varme under omrøring, til det bobler i bunden.

Herefter tages gryden af varmen og en skefuld af nutellacremen røres ud deri, for at nedkøle husblassen. Dette gøres så der ikke at dannes ”vingummibamser”. Er temperaturen stadig meget høj deri – den skal være ”lillefingervarm”, kan det stilles i køleskab et øjeblik.

Så vendes husblasblandingen først i Nutellacremen, hvorefter flødeskummet forsigtig vendes rundt i cremen til den er ensartet. Det kommes i en sprøjtepose, som ligges i køleskab en halv times tid, så cremen bliver en smule mere fast.

Den resterende piskefløde piskes til en blød, men sprøjtefast skum og kommes også i en sprøjtepose med en stjernetyl i, den skal have et stor diameter, så bliver pynten pænest (min var 13 mm.)

Samling af fastelavnsbollerne:
Toppene på fastelavnsbollerne klippes løse og tages forsigtigt af.

En ring af flødeskum sprøjtes rund langs kanten på bunden, så der bliver et hul i midten. Oven på denne flødeskums-ring sprøjtes endnu et lag.


Nutellacremen fordels i alle 4 boller.

Lågene lægges på og kakao-pulveret sigtes herpå. De stilles herefter på serveringsfadet.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: De er meget søde, derfor ingen glasur på toppen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar