lørdag den 15. februar 2020

Pitabrød

Efter vi har fået den nye ovn, har Manden ikke ævlet om andet end hjemmebagte pitabrød 😋

Så jeg lovede ham, at det skulle vi da helst sikkert prøve i vores ferie. Og da vi starter job igen på mandag, er det vist ved at være sidste udkald 😁 Så det blev idag og det smager altså bare bedre end købte og er faktisk ikke så svært at lave.

Jeg har prøvet at lave dem både på grillen og i ovnen - begge steder på en bagesten. Hvis du ikke har sådan en, skal du lave dem i ovnen, tage en bageplade, som du sætter ind i ovnen, så den varmes op sammen med ovnen. Er dine plader meget dybe, vender du dem på hovedet, så er det nemmere at få dejen ind derpå.

Husk at dine brød ikke må blive for brune, så bliver de for sprøde og de skal være bløde og lækre. Hvis det sker, kan du komme dem i en pose, imens de stadig er lune.

Herhjemme har vi hver vores favoritfyld. Manden spiser med salat, skinke, ost og hvidløgs-dressing i. Jeg elsker mine med salat, kebab og thousand island dressing. Nederst i indlægget, finder du link til andre forslag.



Pitabrød.
6 små eller 4 store
30 g. Gær
3 dl. Vand - lunt
1 tsk. Salt
1 tsk. Sukker
Ca. 500 g. Mel – gerne halv Tipo 00 & halv alm. hvedemel

Gæren røres ud i væsken og når den er opløst, tilsættes de øvrige ingredienser. Husk at hold lidt af melet tilbage – tilsæt det ad 2 – 3 gange. Det er ikke sikkert dejen kan absorbere hele mængden.

Dejen æltes grundigt sammen til den er glat og smidig, gerne en 10 minutters tid. Herefter skal dejen efterhæve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.

Dejen deles i det antal brød man ønsker (evt. vejes af), og rulles tyndt ud til ca. ¾ - 1 cm, i en cirkel, på et godt meldrysset bord. Herefter skal de efterhæve i ca. 20 minutter.

I OVN:
Bages på bagepapir ved 250o i ca. 7 minutter. Gerne på en forvarmet bageplade. Du kan også bruge en bagesten, så forkortes bagetiden til ca. samme tid som på grillen.

PÅ BAGESTEN PÅ GRILL:
Bagestenen lægges på den KOLDE grill og varmes op sammen med grillen. Hvis en kold sten lægges, på en varm grill, vil stenen flække.

Grillen varmes op til ca. 250 - 300o og brødene lægges direkte på bagestenen. De bages i ca. 4 - 5 minutter.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.dk-kogebogen.dk Alletiders kogebog
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: PULLED PORK, PULLED CHICKEN, PULLED BEEF, kebab, skinke/ost og salat
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Brødene må ikke tage farve, for så bliver de alt for sprøde og de skal være bløde og lækre

Ingen kommentarer:

Send en kommentar