onsdag den 12. februar 2020

Karamel chokolademousse med rabarbergele & knas

Jeg ELSKER den karamelliserede hvide chokolade, har du aldrig smagt den, så forstil dig flydende karamel - nøj, det er godt. Jeg har her tryllet den om til den mest fantastiske chokolademousse. Og da chokoladen er ret sød, så har jeg lavet en syrlig rabarbergele til. Det passer perfekt sammen 💗

Den helt perfekte dessert, hvis du skal imponere din udkårne Valentines dag, som jo er lige om hjørnet 💗 

Jeg har fundet inspiration til denne dessert hos ANNE AU CHOCOLAT.

Dulcey chokolademousse med rabarbergele & knas.
4 per.
GELE:
4 bl. Husblas
500 g. Rabarber
1 dl. Vand
100 g. Sukker
Evt. Rød frugtfarve

MOUSSE:
1 bl. Husblas
100 g. Karamel chokolade – jeg bruger den fra Callebaut
2 ½ dl. Piskefløde

KNAS:
50 g. Mandler
50 g. Sukker

Start med geléen:
Husblassen lægges i koldt vand i ca. 10 minutter.

Rabarberne renses og skæres i stykker på ca. 1 cm. De komme i en gryde, sammen med vandet. Låget lægges på og det skal nu småsimre til rabarberne er møre.

Herefter sigtes saften fra, du skal bruge 2 dl. Det kommes tilbage i gryden, sukkeret tilsættes. Gerne af et par gange, da rabarber er meget forskellige i surhed, så måske du skal bruge mere eller mindre end mig.

Når sukkeret er opløst og saften smagt til, tager du gryden af varme og fisker husblassen op af opblødnings vandet, knuger det fri for overskydende vand og dumper det ned i den varme saft, så det smelter.

Hvis din saft ikke er smuk rød, kan du give den et par dråber rød frugtfarve.

Geléen fordeles i 4 portionsglas og stilles på køl til den er stivnet.

Imens:
Sukkeret smeltes på en varm pande. Når det er gyldent, tilsættes mandlerne og de vendes rundt, til de er helt dækket af karamellen.
Krokanten hældes til afkøling på et stykke bagepapir. Når det er helt koldt, hakkes det og kommes i en lufttæt beholder.

Moussen:
Husblassen udblødes i koldt vand i minimum 10 minutter.

Chokoladen hakkes fint og kommes i en skål.  1 ½ dl. fløde, varmes op til lige under kogepunkter. Og husblassen fiskes op af iblødningsvandet og knuges fri for vand, inden det kommes i fløden og røres ud deri. Herefter hældes fløden over chokoladen. Lad det stå og smelte sammen et øjeblik (1 minut) og herefter røres det sammen, til det har en ensartet konsistens. Nu afkøles det til stuetemperatur.

Den sidste deciliter fløde piskes til en blød skum, som vendes forsigtigt i chokoladecremen. Det fordeles i glassene ovenpå den stive gele. Jeg kommer moussen i en sprøjtepose uden tyl, den måde er nemmest for mig at styre moussen på.

Herefter stilles glassene tilbage på køl minimum 3 timer, gerne natten over.

Ved servering:
Glassene pyntes med krokanten og serveres.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: MOUSSE: Anne AU Chocolat.dk. GELÈEN har jeg brugt tidligere HER
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar