fredag den 28. august 2015

Cheesecake med rabarbergele

Det er fredag, weekenden står for døren og det betyder at det er kagetid her på bloggen :-). Denne gang bliver det til en cheesecake - en af dem der ikke skal bages, men en af dem med husblas i :-D Jeg har skiftet den almindelige DIGESTIVE KIKS til bunden ud med Bastongne, som er en af mine yndligs-købe-småkager.

På søndag har Manden fødselsdag, han plejer ikke at gide at holde noget af nogen art. Men da han denne gang runder et skarpt hjørne, har jeg presset lidt på og derfor står vores weekend i fødselsdagens tegn :-P Så lige om lidt kommer Mobber og familien på Svigermors side. Og imorgen bliver det familien fra Svigerfars side.
Vi har valgt at dele det op, da vi hverken har plads til at huse dem alle på en gang, men osse for mindske stress-niveauet i mit hoved. Derfor er menuen lagt ud fra at jeg skal i køkkenet mindst muligt og kan have mit focus på at hygge med og om alle :-)


Cheesecake med rabarbergele.
Ca. 6 per.
BUND:
200 g. Bastogne kiks
90 g. Smør
1 nip Salt

CREME:
4 bl. Husblas
200 g. Flødeost, neutral (IKKE LIGHT!)
250 g. Cremefraiche 18 %
2 stk. Æggeblommer (L)
2 spsk. Citron, saft fra
1 st. Vanille
50 g. Flormelis
2 stk. Æggehvider (L)

GELE:
200 g. Rabarber – renset vægt
75 g. Sukker
½ dl. Vand
2 bl. Husblas

Start med at gøre springformen klar.
Jeg kom bagepapir i bunden af min springform inden jeg lukkede den, så det kom til at sidde fast mellem bund og ring. Og klippede det derefter til.

Jeg havde (igen :-P ) ingen kageplast til at sætte langs kanten i springformen, så kanten på cremen bliver skarp. Istedet klippede jeg et par stykker bagepapir til så de passede rund i kanten, gav siderne et par pust sprayfedt så papiret blev holdt på plads. 

Så er du klar til at lave bunden.
Smørret smeltes. Kiksene knuses, det er nemmest i en blender eller minihakker. Herefter blandes det smeltede smør, med kiks og salt. Det kommes i springformen (Min var 20 cm. i diameter) og trykkes godt sammen. Herefter stilles den på køl et par timer til smørret er fast igen.

Så laves cremen.
Husblasen lægges i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.

Vanillestangen halveres og flækkes og kornene skrabes ud. De gnides ud i en smule af flormelissen for at skille dem ad.

Herefter røres flødeost, cremefraiche, æggeblommer og citronsaft sammen til en ensartede masse.

Æggehviderne piskes stive, flormelis og vanillesukkeret tilsættes og der piskes yderligere et par minutter.

Så er du klar til at fiske husblassen op af vandet, med det vand der hænger ved – altså det skal IKKE vrides :-) Det kommes i en gryde og smeltes ved svag varme under omrøring, til det bobler i bunden.

Herefter tages gryden af varmen og lidt af ostemassen kommes i husblassen, under omrøring, for at udligne temperaturforskellene. Herefter hældes husblassen i osteblandingen under konstant omrøring. Og tilslut vendes de stiftpiskede æggehvider i ostecremen og massen hældes over kiksebunden.

Formen stilles i køleskab minimum 3 – 4 timer til cremen har sat sig.

Når creme har sat sig er det tid til at lave geleen.
Husblasen lægges i koldt vand i ca. 10 minutter.

Rabarberne skæres i stykker på ca. 1 cm. De kommes i en gryde sammen med sukker og vand. Dette bringes i kog og småsimre under låg til rabarberne er møre.

Saften sigtes fra, der skal være ca. 1 dl. Husblasen knuges fri for vand og kommes i saften. Der røres til den er opløst. Herefter afkøles den til den er tyknet lidt og gerne koldere end lillefinger lun. Så hældes den over ostecremen og kagen stilles på køl igen minimum en times tid til geléen er stivnet.

Servering:
Inden servering fjernes springform ringen. Når du skal fjerne kageplasten eller som i mit tilfælde bagepapir, skal du nok lige hjælp med at løsne geleen med spidsen af en kniv så den ikke går i stykker.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: http://kagesmeden.com & www.altfordamerne.dk
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

4 kommentarer:

 1. Tillykke med ham. Håber, I får en dejlig weekend uden for meget stress :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak søde. Det har været et par dejlige dage, men er godtnok kvæstet nu :-)

   Slet
 2. Kære L

  Håber gemalen for en rigtig dejlig fødselsdag, jeg er slet ikke i tvivl om, du nok skal forkæle ham :-D

  Nu er det vist snart min tur til, at forsøge mig med cheececake... din er jo utrolig smuk at se på. Og at bunden er lavet med Bastongne... tiltaler mig meget:-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak søde P. Forkælet det bliver han altid :-D

   Ja tak vil meget gerne se en af dine cheesecake udgaver, bastogne er osse en fantastisk kiks :-D

   Slet