torsdag den 27. juni 2013

Pulled pork.

Nu ville jeg ikke være den sidste i verden, der ikke har smagt det der pulled pork, så ugen startede med indkøb og planlægning. Og en invitation til min mor om at komme ud og spise sammen med os.

Låvises pulled pork.
10 per.
2,3 kg. Nakkefilet
3 port. Bbq sauce - se opskriften her
2 port. Tzatziki - se opskrift her
10 stk. Grove burgerboller - se opskriften her
2½ port. Tomatsalsa - se opskriften her

Dagen før servering lægges kødet i marinaden.
På serveringsdagen kommes det marinerede kød og marinaden i en stegeso.

Steges i ovnen ved 1000 C i ca. 10 timer.

Hvis marinaden ikke dækker kødet, skal dette vendes et par gange undervejs.
Når stegen har været i ovnen, gives den ca. 30 minutter på grillen, gerne med lidt rygesmuld, så den får den dejlige røg smag. I mens koges resten af marinaden ind, til en tyk og lækker sirupsagtig sauce.
Herefter trækkes kødet fra hinanden med 2 gafler, og burgerbollerne flækkes og lunes på grillen.



Burgerbollebunden smøres med den indkogte marinade, tomatsalsaen lægges her ovenpå og en god håndfuld kød tilsættes. Der afsluttes med et par skefulde tzatziki og toppen af bollen.
 

 
BEMÆRKNINGER: Er der noget tilbage af marinaden, kan den opbevares på køl og bruges som bbq sauce eller marinade.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar