Jeg savner varme og tørvejr - jeg er så træt af våde mudrede poter på mine gulve, og vandpytter på terrassen 😒
Så derfor hoppede jeg en tur i fryseren.......ja, altså efter rabarber 😝 som jeg høstede sidste sommer.
De blev tryllet om til den skønneste rabarberkompot. En dejlig sød-syrlig smag om kun rabarber kan give. Og det kan bruges til uendelig mange ting. I det salte køkken, til gammeldaws kyllingesteg. I kager, desserter eller bare som en slags marmelade på en lun bolle 💗
600 g. Rabarber
½ dl. Vand
1 st. Vanille
200 g. Sukker
Rabarberne skærs i stykker på ca. 2 cm. De
kommes i gryden sammen med vandet.
Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud,
de gnides ud i en smule af sukkeret for at skille dem ad. Vanillesukker og de
tomme vanillestængler kommes i gryden til rabarberne.
Det bringes i kog og skal småsimre til
rabarberne er møre og vandet er fordampet. Herefter tilsættes sukkeret – gerne
af et par gange. Rabarber har meget forskellig syrlighed.
Den tomme vanillestang fiskes op og kompotten
afkøles.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS:
ANDET: Du kan selvfølgelig bruge sukker
erstatninger for en sukkerfri udgave
Ingen kommentarer:
Send en kommentar