mandag den 23. november 2020

Rødkålsalat med frugt


Denne skønne salat er en genganger her hos os i de kolde måneder. 

Vi har altid frisk rødkål til overs, efter at have lavet RØDKÅL til juleaften og her er det at vi gerne laver den. Derudover så er den ret god til julens fede mad. Den er nem at lave og så holder den sig frisk et par dage. What's not to like.

Rødkålsalat med frugt.
3 – 4 per.
400 g Rødkål
2 stk. Appelsiner
1 stk. Æble – syrligt
10 stk. Tørrede figner – jeg brugte de små
30 g. Mandler
 
DRESSING:
2 spsk. Olie – jeg brugte raps
1 spsk. Citronsaft
1 drys sukker
Salt
Peber
 
Kogende vand hældes over mandlerne. Lad dem stå i 5 minutter, hvorefter vandet hældes fra og nyt kogende kommes på. Nu løsner skallen sig og du kan nemt smutte mandlerne.
 
De yderste grimme blade fjernes på rødkålen, den halveres, stokken fjernes og kålen snittes ultratyndt, brug evt. et mandolinjern.
 
Bund og top skæres af appelsinen, den stilles på den nu flade bund og skrællen skæres af siderne fra top mod bund, så de hvide hinder osse fjernes. Vend dem evt. og se om du har fået alt det hvide med i første omgang, ellers fjerner du det bagefter. Herefter deles appelsinen og det hvide i midten skæres væk og resten af frugten skæres i små tern.
 
Æblet skylles, deles i kvarte og kernehusene fjernes. Det skæres i små tern på ca. ½ x 1 cm.
 
Stilken på fignerne skæres af og frugterne deles i to.
 
Alle ingredienserne til dressingen piskes sammen.
 
Kål, frugter og dressing vendes sammen, smages til med salt og peber, inden at mandlerne drysses over tilslut.
 


 
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar