torsdag den 10. december 2020

10. december - biscotti med citron & karamelliseret chokolade

Glædelig 10. december 🎅🎄⛄

Idag får du opskriften på skønne skønne biscotti-småkager, der smager virkelig dejligt. De er ikke er for søde, men har et dejligt syrligt touch. Og så er det ret lækkert med mandler og den karamelliseret chokolade i. 

En biscotti er lidt mere sprøde end en almindelig småkage. Det er fordi de bages to gange. Første gange som brød og anden gang skæres de ud og nærmest tørres.

Biscotti med citron & karamelliseret chokolade.
Ca. 50 stk.
50 g. Smør – blødt
100 g. Sukker
3 g. Citronskal – svarer til fra ca. 1 stk.
3 spsk. Citronsaft
300 g. Hvedemel
50 g. Maizena
2 tsk. Bagepulver
50 g. Mandler
75 g. Karamelliseret chokolade – jeg bruger GOLD fra Callebaut
75 g. Kandiseret citron
2 stk. Æg (M/L)
 
Citronskal rives fint, mandler og chokolade hakkes groft.
 
Smør, sukker, citronskal og -saft piskes sammen. De tørre ingredienser sigtes i blandingen og dejen røres sammen. Mandler, chokolade og karamelliseret citron røres i, inden æggene tilsættes og dejen samles.
 
Dejen deles i 3 lige store portioner, som trilles til pølser med en længde på 25 cm. De lægges på en papirbeklædt bageplade og trykkes flade, til de er ca. 5 cm. i bredden.
 
Bages ved 160o i ca. 20 minutter.
 
Herefter afkøles de i minimum 30 minutter, inden de skæres i skiver på ca. 1 cm i tykkelsen. Brug en almindelig kniv og skære hurtigt igennem, så smuldrer de ikke så let.
 
De lægges tilbage på bagepladen med skærefladen op.
 
Bages ved 160o i ca. 20 minutter, de skal være sprøde og gyldne.
 
Afkøles og opbevares i kagedåser.
 
 


INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Dr. Oetker
FRYSEEGNET: Dejen er RÅ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar