fredag den 11. december 2020

11. december - mandelsnitter

Glædelig 11. december 🎅🎄⛄

Idag får du den skønneste nemmeste småkage, den er sprød, med dejlig smørsmag og fuld af lækre mandler - smager faktisk lidt marcipanagtig. 

What's not to like 😀 Hov,jeg glemte jo at skrive at går du i køkkenet nu, kan du have dem klar om 25 minutter 💗


Mandelsnitter.
Ca. 40 stk.
60 g. Mandler
100 g. Smør – blødt
100 g. Sukker
30 g. Sirup – lys
140 g. Hvedemel
1 nip Salt
½ tsk. Natron
1 tsk. Vanillesukker
2 tsk. Mandel aroma
 
PYNT:
25 g. Mandler
 
Mandlerne til pynt hakkes semigroft og stilles til side.
 
Mandler til dejen køres i minihakkeren, til det bliver mel.
 
Alle ingredienserne til dejen vejes af og røres godt sammen.
 
Herefter rulles den til små pølser med en diameter på ca. 1½ cm. De lægges på en papirbeklædt bageplade og trykkes flade, evt. med en gaffel, ske eller bagsiden af din hånd.
 
Mandlerne til pynt fordeles ovenpå dejpølserne. Giv dem et ekstra tryk så mandlerne kommer ned i dejen.
 
Beregn god plads mellem stænglerne, da de flyder ud – jeg havde 4 på en plade.
 
Bages ved 175o i ca. 12 – 15 minutter. De skal blot lige blive gyldne.
 
Når de er færdige, skal de afkøle et øjeblik, hvorefter du skæres dem i skrå snitter på 2 cm. Afkøl dem på en rist og opbevar dem i en tætsluttende dåse.
 
 


INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: Dejen er rå
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar