lørdag den 12. december 2020

12. december - valnøddesnitter

Glædelig 12. december 🎅🎄⛄

Hvis du elsker valnødder, er disse småkager et must at lave. De smager så dejligt, med den karakteristiske bitre smag valnødderne har. Men uden at den bliver overdøvende.

Valnøddesnitter.
Ca. 40 stk.
100 g. Smør – blødt
100 g. Sukker
30 g. Sirup
150 g. Hvedemel
1 nip Salt
½ tsk. Natron
1 tsk. Vanillesukker
100 g. Valnødder
 
Valnødderne hakkes groft.
 
Alle ingredienserne til dejen vejes af og røres godt sammen. Hvis den ikke vil samle sig, kan du tilsætte lidt vand - en lille smule ad gangen.
 
Herefter rulles den til små pølser med en diameter på ca. 1½ - 2 cm. De lægges på en papirbeklædt bageplade og trykkes flade, evt. med en gaffel, ske eller bagsiden af din hånd.
 
Beregn god plads mellem stænglerne, da de flyder ud – jeg havde 4 på en plade.
 
Bages ved 175o i ca. 12 – 15 minutter. De skal blot lige blive gyldne.
 
Når de er færdige, skal de afkøle et øjeblik, hvorefter du skæres dem i skrå snitter på 2 cm. Afkøl dem på en rist og opbevar dem i en tætsluttende dåse.
 


 

INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: Dejen er rå
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar