søndag den 13. december 2020

13. december - pistaciesnitter med dessertmasse med pistaciesmag

Glædelig 13. december 🎅🎄⛄

Det er også 3. søndag i advent idag og vanen tro, får du idag også noget der er lidt ekstra lækkert, som altid på advent-dagene.

Jeg har glædet mig SÅ meget til at dele denne småkage med dig. Nøøøj, de er gode. Sprøde, god smørsmag, den er ikke for sød og pistaciemassen gør at den er anderledes, men helt vild lækker.

Småkagen er lidt cookie-ish, altså sprød i kanten og blød i midten. Men ønsker du en sprødere småkage, bager du den bare et par minutter ekstra.

Pistaciesnitter med dessertmasse med pistaciesmag.
Ca. 40 stk.
100 g. Smør – blødt
75 g. Sukker
30 g. Glukosesirup
150 g. Hvedemel
½ tsk. Natron
1 nip Salt
1 tsk Vanillesukker
 
PYNT:
150 g. Dessertmasse med pistacie
 
Alle ingredienserne vejes af og røres godt sammen. Vil dejen ikke samle sig, tilsætter du bare en smule vand.
 
Herefter vejes dejen af i 4 ens portioner. Den rulles til små pølser med en diameter på ca. 1½ cm, hvorefter de lægges på papirbeklædt bageplade, med to pølser på hver. Et stykke bagepapir kommes ovenpå og dejen trykkes flade til de har en tykkelse på ca. 2 mm. Ikke tyndere for så knækker de efter bagning.
 
Posen med pistaciemassen klippes op. På posen er der en stiplet linje til åbning. Men jeg klippede meget længere nede, så åbningen ikke blev alt for stor. I midten af hver dej, trykkes der en pølse pistacie masse ud med en diameter på ca. 1 cm.
 
Bages ved 175o i ca. 12 – 15 minutter. De skal blot lige blive gyldne.
 
Når de er færdige, skal de afkøle et øjeblik, hvorefter du skæres dem i skrå snitter på 2 cm. Afkøl dem på en rist og opbevar dem i en tætsluttende dåse.
 
 


INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: Dejen er rå
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Glukose siruppen kan sagtens skiftes ud med alm. Sirup. Men jeg har brugt den for at småkagen får en lysere farve efter bagning.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar