Glædelig 13. december 🎅🎄⛄
Det er også 3. søndag i advent idag og vanen tro, får du idag også noget der er lidt ekstra lækkert, som altid på advent-dagene.
Jeg har glædet mig SÅ meget til at dele denne småkage med dig. Nøøøj, de er gode. Sprøde, god smørsmag, den er ikke for sød og pistaciemassen gør at den er anderledes, men helt vild lækker.
Småkagen er lidt cookie-ish, altså sprød i kanten og blød i midten. Men ønsker du en sprødere småkage, bager du den bare et par minutter ekstra.
Pistaciesnitter
med dessertmasse med pistaciesmag.
75 g. Sukker
30 g. Glukosesirup
150 g. Hvedemel
½ tsk. Natron
1 nip Salt
1 tsk Vanillesukker
PYNT:
150 g. Dessertmasse med pistacie
Alle
ingredienserne vejes af og røres godt sammen. Vil dejen ikke samle sig,
tilsætter du bare en smule vand.
Herefter
vejes dejen af i 4 ens portioner. Den rulles til små pølser med en diameter på
ca. 1½ cm, hvorefter de lægges på papirbeklædt bageplade, med to pølser på
hver. Et stykke bagepapir kommes ovenpå og dejen trykkes flade til de har en
tykkelse på ca. 2 mm. Ikke tyndere for så knækker de efter bagning.
Posen
med pistaciemassen klippes op. På posen er der en stiplet linje til åbning. Men
jeg klippede meget længere nede, så åbningen ikke blev alt for stor. I midten
af hver dej, trykkes der en pølse pistacie masse ud med en diameter på ca. 1
cm.
Bages
ved 175o i ca. 12 – 15 minutter. De skal blot lige blive gyldne.
Når
de er færdige, skal de afkøle et øjeblik, hvorefter du skæres dem i skrå
snitter på 2 cm. Afkøl dem på en rist og opbevar dem i en tætsluttende dåse.
Ca.
40 stk.
100
g. Smør – blødt75 g. Sukker
30 g. Glukosesirup
150 g. Hvedemel
½ tsk. Natron
1 nip Salt
1 tsk Vanillesukker
150 g. Dessertmasse med pistacie
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: Dejen er rå
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Glukose siruppen kan sagtens skiftes ud med alm. Sirup. Men jeg har brugt den for at småkagen får en lysere farve efter bagning.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar