mandag den 14. december 2020

14. december - Italienske mandel småkager

Glædelig 14. december 🎅🎄⛄

Idag får du de skønneste småkager, de minder lidt om kransekage - både smagsmæssigt, men også fordi de er sprøde udenpå og fugtige i midten.
Jeg bagte mine 20 minutter og de var stadig lidt fugtige i midten. Du kan evt. vælge at bage dem mindre for mere svampede udgave.

Jeg har været forbi CAKE LIVING for inspiration til disse.

Italienske mandel småkager.
Ca. 22 stk.
175 g. Mandler
125 g. Sukker
150 g. Marcipan – jeg brugte Ren rå
5 g. Citronskal
20 g. Akacie honning
75 g. Æggehvide
½ tsk. Mandelessens
1 – 2 spsk. Hvedemel
30 g. Kandiseret citron
 
Flormelis til pynt
 
Mandlerne blendes til fint mel. Marcipanen rives fint og citronskallen rives fint.
 
Mandelmel, sukker, marcipan og citronskal røres sammen. Honning, mandelessens, æggehvide og kandiseret citron tilsættes og dejen røres sammen. Tilslut tilsættes melet af et par gange – det er ikke sikkert det hele skal bruges. Det skal kun lige samle dejen, den skal stadig være fugtig, men til at arbejde med.
 
Dejen vejes af i portioner på 25 gram stykket. De trykket let sammen og formes til rustikke kager, hvorefter de rulles i flormelis.
 
De lægges på en papirbeklædt bageplade.
 
Bages ved 175o i ca. 15 – 20 minutter. De skal være gyldne og overfladen sprød.
 
De afkøles og opbevares i kagedåser.
 


 

INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Cake living
FRYSEEGNET: ?
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar