tirsdag den 15. december 2020

15. december - hindbær-Ruby snitter

Glædelig 15. december 🎅🎄⛄

En god sprød småkage, hvor hindbærret giver en fantastisk smag og samtidig et småsyrligt indspark. Det er dagens småkage, som du får opskriften her. 

Der er også Ruby chokolade i, som er "den nye pige i klassen". Hvis du ikke kender den, så giv den en chance. Den er helt sig selv, men med et frugtigt udtryk. Derfor synes jeg, at den passer så godt sammen med hindbærrene i denne opskrift.

Jeg har brugt Glukose sirup, fordi det ikke søder som almindeligt sirup og Ruby chokoladen er meget sød i sig selv. 


Hindbær-Ruby snitter.
Ca. 40 stk.
100 g. Smør – blødt
60 g. Sukker
30 g. Glukose sirup
150 g. Hvedemel
1 nip Salt
½ tsk. Natron
1 tsk. Vanillesukker
75 g. Ruby chokolade
10 g. Frysetørret hindbær

Alle ingredienserne til dejen vejes af og røres godt sammen. Hvis dejen ikke vil samle sig, så tilsætter du bare lidt vand - tilsæt en smule ad gangen.

Herefter rulles den til små pølser med en diameter på ca. 1½ cm. De lægges på en papirbeklædt bageplade og trykkes flade, evt. med en gaffel, ske eller bagsiden af din hånd.

Beregn god plads mellem stænglerne, da de flyder ud – jeg havde 4 på en plade.

Bages ved 175o i ca. 12 – 15 minutter. De skal blot lige blive gyldne.
Når de er færdige, skal de afkøle et øjeblik, hvorefter du skæres dem i skrå snitter på 2 cm. 

Afkøl dem på en rist og opbevar dem i en tætsluttende dåse.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: Dejen er rå
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Jeg har brugt Glukose sirup fordi det ikke søder som almindeligt sirup og Ruby chokoladen er meget sød i sig selv. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar