Glædelig 9. december 🎅🎄⛄
Endnu en af de hurtige snitter. Denne gang tilsat peanuts og det klæder småkagen rigtig godt lige med lidt salt.
Endnu en af de hurtige snitter. Denne gang tilsat peanuts og det klæder småkagen rigtig godt lige med lidt salt.
Og så er det faktisk en to-i-en-opskrift. For ninja som jeg var, kylede jeg alt i røreskålen og røre røre røre, hvorefter jeg så fandt ud af, at det bare ikke dur at lave snitter med hele peanuts i. Derfor blev det til en omgang peanutklatter osse.
Se nederst i indlægget hvordan de kom til se se ud og bagetid.
Peanut snitter.
100. Sukker
30 g. Sirup
150 g. Hvedemel
½ tsk. Natron
1 tsk. Vanillesukker
1 nip Salt
75 g. Peanuts
Peanutsene hakkes fint.
Alle ingredienserne vejes af og røres godt sammen. Er dejen ikke fugtig nok til at samle sig, kan du tilsætte en smule vand. Start med en ½ teskefuld.
Herefter rulles dejen til små pølser med en diameter på ca. 1½ cm. De lægges på en papirbeklædt bageplade og trykkes flade, evt. med en gaffel, ske eller bagsiden af din hånd.
Beregn god plads mellem stænglerne, da de flyder ud – jeg havde 3 på en plade.
Bages ved 175o i ca. 12 – 15 minutter. De skal blot lige blive gyldne.
Når de er færdige, skal de afkøle et øjeblik, hvorefter du skæres dem i skrå snitter på 2 cm. Afkøl dem på en rist og opbevar dem i en tætsluttende dåse.
Peanut snitter.
Ca.
40 stk.
100
g. Smør – blødt100. Sukker
30 g. Sirup
150 g. Hvedemel
½ tsk. Natron
1 tsk. Vanillesukker
1 nip Salt
75 g. Peanuts
Peanutsene hakkes fint.
Alle ingredienserne vejes af og røres godt sammen. Er dejen ikke fugtig nok til at samle sig, kan du tilsætte en smule vand. Start med en ½ teskefuld.
Herefter rulles dejen til små pølser med en diameter på ca. 1½ cm. De lægges på en papirbeklædt bageplade og trykkes flade, evt. med en gaffel, ske eller bagsiden af din hånd.
Beregn god plads mellem stænglerne, da de flyder ud – jeg havde 3 på en plade.
Bages ved 175o i ca. 12 – 15 minutter. De skal blot lige blive gyldne.
Når de er færdige, skal de afkøle et øjeblik, hvorefter du skæres dem i skrå snitter på 2 cm. Afkøl dem på en rist og opbevar dem i en tætsluttende dåse.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: Dejen er RÅ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: DU kan bruge samme opskrift til at lave peanuts-klatter med. Her skal peanutsene ikke hakkes, men blot hele i. Dejen vejes af i portioner på 15 gram, som trykkes flade når de lægges på bagepladen. De flyder let ud – jeg havde 12 pr plade. Bagetiden er ca. 14 minutter, de skal være gyldne i kanten
Ingen kommentarer:
Send en kommentar