torsdag den 17. december 2020

17. december - golden karamelsnitter

Glædelig 17. december 🎅🎄⛄

Idag får du en lækker fornyelse af den originale KARAMEL-SNITTE. Den er lavet med karamelliseret chokolade og da den ikke smelter under bagning, vil den dukke op som små overraskelser i småkagen 😍

Jeg har brugt glukose sirup, men du kan sagtens skifte den ud med en almindelig sirup. I så fald skal du nok reducere sukkermængden, da den almindelige sirup søder mere end glukosen gør.


Golden karamelsnitter.
Ca. 40 stk.
100 g. Smør – blødt
70 g. Sukker
30 g. Glukosesirup
150 g. Hvedemel
½ tsk. Natron
1 nip Salt
1 tsk Vanillesukker
1 tsk. Ingefær – stødt
75 g. Karamelliseret hvid chokolade – jeg bruger GOLD fra Callebaut
 
Alle ingredienserne vejes af og røres godt sammen. Hvis dejen ikke vil samle sig, kan du tilsætte en smule vand.
 
Herefter rulles dejen til små pølser med en diameter på ca. 1½ cm. Hvis dejen klistre lidt, drysser du blot lidt mel på bordet.
 
De lægges på en papirbeklædt bageplade og trykkes flade, evt. med en gaffel, ske eller bagsiden af din hånd.
 
Beregn god plads mellem stænglerne, da de flyder ud – jeg havde 4 på en plade.
 
Bages ved 175o i ca. 12 – 15 minutter. De skal blot lige blive gyldne.
 
Når de er færdige, skal de afkøle et øjeblik, hvorefter du skæres dem i skrå snitter på 2 cm. Afkøl dem på en rist og opbevar dem i en tætsluttende dåse.
 
 


INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: Dejen er rå
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Glukose siruppen kan sagtens skiftes ud med alm. Sirup. Men så skal du nok reducere sukkermængden, da den almindelige sirup søder mere end glukosesiruppen gør.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar