onsdag den 2. december 2020

2. december - pistacie snegle


Glædelig 2. december 🎅🎄⛄

Idag skal du høre om en rigtig god småkage - det er en af dem, jeg helt sikkert skal lave igen. Hvis du er til desssertmasse med pistacie, vil du også elske disse. Det giver en god smag til kagen.

Jeg havde alle mine småkager fordelt på to plader. Den ene plade fik 12 minutter, her var kanten sprød og midten blød. Næste plade fik 14 minutter og her var næsten hele småkagen sprød. Det er en smagssag, hvor meget de skal have. 



Pistacie snegle.
Ca. 40 stk.
250 g. Hvedemel
125 g. Sukker
½ tsk. Bagepulver
2 tsk. Vanillesukker
125 g. Smør
1 stk. Æg
(M/L)
200 g. Dessertmasse med pistacie
 
De tørre ingredienser blandes sammen. Smørret skæres i små tern og smuldres ud i det tørre. Dejen samles hurtigt med æg. Hvis dejen ikke vil samle sig helt, tilsætter du blot en smule vand.

Den pakkes ind og lægges på køl en halv times tid.
 
Dejen rulles ud, på et meldrysset bord, til en firkant (ca. 30 x 32 cm.) med en tykkelse på ca. 4 mm.
 
Pistaciemassen smøres forsigtigt ud på dejen, i et jævnt lag.
Dejen rulles forsigtigt sammen til en pølse. Pølsen rulles et par gange hen over bordet, for at samle dejen og fjerne evt. lufthuller indeni pølsen.
 
Dejen deles i to, mine pølser var ca. 22 cm. hver. De pakkes ind og lægges på køl, gerne et par timer eller natten over, så er det nemmer at skære dem ud, så de forbliver runde.
 
Dejen skæres ud i skiver af 6 – 7 mm., som ligges på en papirbeklædt bageplade. De vokser lidt, men jeg kunne sagtens have 25 pr. plade.
 
De bages ved 180o i ca. 12 – 14 minutter.
 
 


INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Odense Marcipan.dk
FRYSEEGNET: Dejen er rå
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Den første plade fik 12 minutter og der var kanten sprød og midten blød. Næste plade fik 14 minutter og der var næsten hele småkagen sprød. Det er en smagssag, hvor meget de skal have.

2 kommentarer:

  1. Lyder rigtig lækkert- må jeg prøve!!!

    SvarSlet
    Svar
    1. Så dejligt at høre - håber du synes om dem <3

      Slet