tirsdag den 11. juni 2013

Hytteost boller.

Så var det igen tid til at få fyldt depoterne med lidt boller.

Hytteost boller.
32 stk.
1 l. Kærnemælk
250 g. Hytteost 4%
1 pk. Gær
2 tsk. Sukker
3 tsk. Salt
1 spsk. Olie
200 g. Durumkerner
200 g. Fuldkorns speltmel
2 kg. Hvedemel


Mælken lunes og gæren opløses heri. Hytteosten tilsættes, sammen med kerner, speltmel, salt, sukker og olie. Herefter kommes hvedemelet i. Husk at hold lidt af melet tilbage, da det er ikke sikkert dejen kan absorbere hele mængden. Dejen skal være en smule klisteret. Herefter stilles den til hævning et lunt sted, til den har nået dobbelt størrelse, det tager ca. en times tid


Dejen slås ned, vejes af i 100 grams stykker og formes til boller, sættes på en bagepapirbeklædt bageplade og efterhæver i ca. 30 minutter. Pensles med sammenpisket æg og kan evt. drysses med birkes eller andet pynt.

Bages ved 2000 C i 25 - 30 minutter.TIPS: Hytteosten kan sagtens undværes og kernerne kan også sagtens byttes ud med andre, end dem i ingredienslisten.
2 kommentarer:

 1. Hej.
  Virkelig god ide at lave boller med hytteost i. De smager jo super dejlige og bliver rigtig "saftige".
  Jeg puttede lidt mindre mel i dejen og erstattede med havregryn, da jeg synes det giver sådan en dejlig grov smag. Og det kan i hvert fald sagtens anbefales.
  Mvh. Malene

  SvarSlet
 2. Hej Malene

  De bliver nemlig rigtig luftige og saftige med hyggeosten i, og det er jo ikke fordi de smager af osten, den gør bare noget ved krummen.
  En rigtig god idé med havregryn, det vil jeg prøve næste gang jeg bager dem :O)

  Knus Låvise

  SvarSlet