Hytteost boller.
32 stk.
1 pk. Gær
2 tsk. Sukker
3 tsk. Salt
1 spsk. Olie
Mælken lunes og gæren
opløses heri. Hytteosten tilsættes, sammen med kerner, speltmel, salt,
sukker og olie. Herefter kommes hvedemelet i. Husk at hold lidt af melet tilbage, da
det er ikke sikkert dejen kan absorbere hele mængden. Dejen skal være en smule
klisteret. Herefter stilles den til hævning et lunt sted, til den har nået
dobbelt størrelse, det tager ca. en times tid
Dejen slås ned, vejes af i
Bages ved 2000
C i 25 - 30 minutter.
TIPS: Hytteosten kan sagtens undværes og kernerne kan også sagtens byttes ud med
andre, end dem i ingredienslisten.
Hej.
SvarSletVirkelig god ide at lave boller med hytteost i. De smager jo super dejlige og bliver rigtig "saftige".
Jeg puttede lidt mindre mel i dejen og erstattede med havregryn, da jeg synes det giver sådan en dejlig grov smag. Og det kan i hvert fald sagtens anbefales.
Mvh. Malene
Hej Malene
SvarSletDe bliver nemlig rigtig luftige og saftige med hyggeosten i, og det er jo ikke fordi de smager af osten, den gør bare noget ved krummen.
En rigtig god idé med havregryn, det vil jeg prøve næste gang jeg bager dem :O)
Knus Låvise