mandag den 15. juli 2013

Osteboller med oliven.

Vi har projekt "tøm-fryser" i øjeblikket. Langt om længe, er der blevet plads til, at vi kunne hive en dag ud af kalenderen og få bagt lidt forskelligt.

Manden bestemte sig for at lave en portion bløddej, men i en grov udgave. Så den er lidt sundere og mere mættende end den normale bløddej.
Han delte dejen i tre, og lavede grove rosin boller - se opskriften her, grove pizzasnegle med oksekød - se opskriften her og af den sidste portion, lavede vi i fællesskab nogle lækre rustikke osteboller, med masser af oliven på.


Osteboller med oliven.

12 stk.
1/4 port. Grov bløddej - se opskriften her
175 g. Oliven, groft hakket
200 g. Ost, revet
Oregano
Citronpeber
Æg til pensling


Følg opskriften på bløddejen til den har hævet. Herefter slås dejen ned og vejes af på 100 gram stykket. Dejstykkerne formes til rustikke flade boller. De pensles med sammenpisket æg og olivenene trykkes ned i dejen. Osten drysses over, sammen med krydderierne.
Stilles til efterhævning i ca. 30 minutter.


Bages ved 200o C i ca. 25 minutter



BEMÆRKNINGER: Olivenstykkerne kan sagtens røres i dejen, i stedet for at komme dem ovenpå.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar