mandag den 29. juli 2013

Romkugler.

Da jeg arbejdede i kantine, gemte vi kagerester på frost. Og indimellem, når vi havde en passende mængde, kørte vi en omgang romkugler. Til stor begejstring hos gæsterne.

Har man nu ingen kagerester, men brændende ønsker at lave romkugler, kan en færdigkøbt mazarinkage og hindbærroulade sagtens bruges.


Romkugler.

Kagerester
Hindbær marmelade
Kakaopulver
Romessens
Sukkerkrymmel eller kokos til pynt

Kageresterne køres sammen i en røremaskine. Når det er blevet en ensartet masse kommers marmeladen i. Den gør at dejen bliver lidt klisteret og samler sig.
Herefter tilsættes kakaoen og essensen.

Der er ikke sat mængder på, da det afhænger meget af kageresterne, hvor meget af de øvrige ting der skal i. Men smag dig frem.

Så skal de rulles til kugler og rulles i pynten.


FRYSEEGNET JA. Inden at de rulles til kugler.

BEMÆRKNINGER: Er dejen ikke blevet fedtet nok til at pynten kan hænge fast, skal der enten mere marmelade i dejen ellers kan hænderne smøres i en smule smeltet chokolade.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar