mandag den 29. juli 2013

Bålaften med gode venner, snobrød og grill-desserter.

Fredag havde vi en aftale med et sæt gode venner, om en tur til vandet for at slappe af, hygge og lave bål.
Bål for mig hører de lune sommeraftner til og så skal der selvfølgelig også være snobrød.

Manden og jeg stod for at lave snobrødsdejen. Og da fredag var en af de lune dage, valgte vi at køre dejen på køleskabskold vand, da vi vidste, at der ville gå nogle timer inden vi skulle bruge den. På vejen ind til Taniula & Zolwig, slog vi et hurtigt smut forbi Silvan. Der købte vi bambus-pinde, briketter og en flamingokasse.
Kassen blev fyldt med isterninger, så kunne dejen, pølser og drikkevarer opbevares køligt.

Et styks klargjort bål - flintestene blev fjernet, da de jo springer ved høj varme.


Her ses Manden, der har medbragt sin elskede ukrudtsbrænder til at få gang i bålet



Majskolberne er lagt på stenene, så der ikke går ild i de tørre blade.
De blev vendt indimellem og fik ca. 2 timer, inden de var færdige.



Dejen blev taget ud af kølekassen en times tid, inden vi skulle bruge den.
Vi havde medbragt pølser, ketchup og sennep.


Snobrødshygge.

Snobrød.
6 per.
7 dl. Vand
20 g. Gær
4 tsk. Salt
2 tsk. Sukker

4 Spsk. Oliven olie

400 g. Sigtemel

Ca. 1000 g. Hvedemel



Gæres opløses i vandet, sigtemel, olie, salt og sukker tilsættes og røres sammen. Hvede-melet tilsættes - Husk at hold lidt af melet tilbage, det er ikke sikkert dejen kan absorbere hele mængden. Dejen æltes glat og smidig. Stilles til hævning 1 time, herefter slås den ned og er klar til brug.
Når den skal på pinden, er det nemmest at rulle dejen til en lang pølse. Den ene af pølseenden sættes på pindens top og resten af dejen trilles ned langs pinden.

Bages over gløder, til brødet er gyldent og lyder hult, når der bankes på det. Et andet tip til at se om brødet er færdigbagt er, at det nemt slipper pinden.


Snobrød, majskolber og desserten hygger sig i og over gløderne.

Lækkert færdigt snobrød. 
Ud over at brødet er gyldent og lyder hult når det er færdigt,
er en anden god huskeregel, at det nemt "slipper" pinden, når man prøver at trække det af.
Færdig snobrød med ketchup og en pølse i = hjemmelavet fransk hotdog med røgsmag :O))
Pølsen var kold, da jeg kom den i det varme brød, wupti så var der et afkølet brød og lun pølse.

  Tanulia havde desserter med.
Varme skumfiduser mellem chokoladekiks. MUUUUMS.


Smores.

4 per.
8 stk. Kiks der er dyppet i chokolade på den ene side
4 stk. Marshmallows
Marshmallowsene ristes lune og bløde over gløderne på bålet. Herefter kommes de mellem kiksene på chokoladesiden - lad skumfiduserne give chokoladen lidt varme, så den smelter en smule.
Den anden dessert Tanuilla havde lavet, var grillede æbler med fyld.
Den første ses med låg og den andet er låget fjernet og der er drysset med kanelsukker.


 Grillet æbler med fyld.
4 per.
4 stk. Æbler
4 spsk. Marcipan
4 tern Chokolade, mælkechokolade
4 tern Chokolade, hvid
Kanelsukker
Toppen af æblerne skæres af - husk at gem dem. Kerne husene fjernes, men lad blomsten i bunden blive siddende.
Chokoladen puttes i bunden af æblerne og marcipanen kommes ovenpå (det holder chokoladen inde, når det smelter. Æbletoppene lægges på, så det ligner et helt æble. De pakkes enkeltvis ind i folie.
Bages i gløderne til de er bløde. 
 Vi hyggede vider da mørket faldt på.
Ristede lidt flere skumfiduser, inden vi begynder at pakke sammen.
Det har været en hyggelig aften og begynder da allerede at planlægge en ny. Hvor vi skal have en grillrist med, så vi kan lave andet end snobrød.
Og for god ordens skyld, vil jeg da lige gøre opmærksom på, hvor vigtigt det er at huske at slukke bålet, inden man forlader det. Ellers er der gløder i, mange timer efter, at det er forladt.
Vi havde isterninger fra flamingokassen, der endnu ikke var smeltet, så de kom på. Men vi havde også medbragt en spand, som vi kunne hente havvand i.
Og så selvfølgelig skal man også huske at rydde op efter sig.
Go' fornøjelse og go' bålhygge :O)








Ingen kommentarer:

Send en kommentar