Jeg skolder altid kniv og skærebræt, i kogende vand, lige inden at jeg skærer rødbederne i skiver. Og alle glas, jeg opbevarer syltede ting i, får også en tur i kogende vand, inden at de skylles i Atamon.
Her serveret til STEGT FLÆSK & PERSILLESAUCE :O) |
3 - 4 glas
½ port. SYLTELAGE
9 - 12 sk. Peberrod, skrællet, i ca. ½ cm. tykkelse
Atamon
Rødbederne skylles og
enderne skæres af. De kommes i en gryde med vand og koges i ca. 45 minutter,
til at de er møre.
Herefter gives de et
"chok" under den kolde hane og skallen kan derved smuttes af.
Rødbederne skæres i skiver og kommes i Atamon-skyllede glas, sammen med 2 - 3 skiver
peberrod i hvert glas.
Lagen tilberedes efter
anvisningen på denne opskrift og hældes på glassene, mens den stadig er varm.
Lågene lukkes og stilles mørkt og køligt i ca. 14 dagen inden, de kan serveres.
TIPS:
Man kan tilsætte timian og hele hvidløgsfed i lagen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar