søndag den 15. september 2013

Hjemmesyltede rødbeder

At sylte rødbeder er faktisk noget af det nemmeste at give sig i kast med, hvis man gerne vi prøve med at sylte selv. Det kræver ikke meget tidsmæssigt, man skal bare tænke sig lidt om når det gælder hygiejne.

Jeg skolder altid kniv og skærebræt, i kogende vand, lige inden at jeg skærer rødbederne i skiver. Og alle glas, jeg opbevarer syltede ting i, får også en tur i kogende vand, inden at de skylles i Atamon.

Her serveret til STEGT FLÆSK & PERSILLESAUCE :O)
Syltede rødbeder.
3 - 4 glas
2 kg. Rødbeder
½ port. SYLTELAGE
9 - 12 sk. Peberrod, skrællet, i ca. ½ cm. tykkelse
Atamon

Rødbederne skylles og enderne skæres af. De kommes i en gryde med vand og koges i ca. 45 minutter, til at de er møre.

Herefter gives de et "chok" under den kolde hane og skallen kan derved smuttes af. Rødbederne skæres i skiver og kommes i Atamon-skyllede glas, sammen med 2 - 3 skiver peberrod i hvert glas.

Lagen tilberedes efter anvisningen på denne opskrift og hældes på glassene, mens den stadig er varm. Lågene lukkes og stilles mørkt og køligt i ca. 14 dagen inden, de kan serveres.



TIPS: Man kan tilsætte timian og hele hvidløgsfed i lagen
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar