Manden havde en kammerat på besøg, så de hyggede sig med film.
Jeg valgte at gå i køkkenet for at få "raset" ud, ellers var jeg vist bare gået i seng, så alt andet var det da bedre at få lidt ud af dagen. Jeg lavede en omgang nye SYLTEDE RØDBEDER, da jeg havde en masse lage tilovers fra ASIERNE , og så disse knækbrød. Jeg tog udgangspunk SVANSØ's opskrift og lavede så lidt små ændringer. Jeg har en enkelt gang før lavet knækbrød og synes det de hurtigt blev for olierede/fedtede, så jeg skar en ½ dl af olien, og det gjorde at de blev meget bedre.
De er nemme at lave, er man lidt fummelfingret, kan det være en fordel ikke at stikke dem ud som jeg gjorde, men bare rulle en stor flade, skære den ud og flytte bagepapiret over på bagepladen.
Kerne knækbrød.
1 dl. Hørfrø
1 dl. Solsikkekerner
1 dl. Græskarkerner
1 dl. Havregryn
1½ dl. Fuldkornshvedemel
2 dl. Hvedemel
1 tsk. Bagepulver
1 tsk. Salt
2 dl. Vand
1 dl Olivenolie
Bland alle de tørre
ingredienser sammen og hæld vand og olie i blandingen. Dejen skal æltes godt
sammen.
Lidt af dejen tages fra og
rulles ud mellem to stykker bagepapir, til et tykkelse på ca. 3 mm . De kan stikkes ud med et
glas eller skæres i firkanter og lægges på en bageplade. Sådan fortsættes der
indtil at der ikke er mere dej.
Bages ved 200o i ca. 30
minutter. Afkøles på en bagerist. Og opbevares i en lufttæt dåse.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar