Ved et tilfælde "faldt" jeg over dagens opskrift. Det er KLIDMOSTERS udgave af klatkager, bare lavet i et vaffeljern.
Og da jeg egentlig ikke er specielt vilde med de originale klatkager, synes jeg, at det var værd at afprøve Malous lidt utraditionelle udgave. Og jeg blev faktisk positivt overraskede, de er dejlige bløde og luftige ;-)
Klatkager lagt sammen med solbærsyltetøj. |
Klatkager
fra vaffeljernet.
4 per.
2 spsk.
Sukker
½ st. Vanille
3 stk. Æg
Smør, til
stegning
Æggene deles
i blommer og hvider. Hviderne piskes stive.
Vanillestangen
flækkes og kornene skrabes ud. De moses ud i sukkeret for at skille kornene ad.
Vanillesukkeret røres ud i grøden, sammen med æggeblommer og mel. Dejen røres
godt sammen og tilslut foldes hviderne forsigtigt i. Dejen skal være let og
luftig.
De bages i
vaffeljernet ved middelvarme. Jernet skal smøres godt med smør, inden at der
kommes ca. 1 dl .
dej på. De bages til de er gyldne.
TIPS: Jeg fik
9 vafler af denne portion
INFO OM
RETTEN:
INSPIRATION: http://klidmoster.dk
FRYSEEGNET:
JA
SERVERES MED:
Marmelade
TIPS &
TRICKS: -
ANDET: -
Sikke en fin idé!
SvarSletDen må jeg afprøve næste gang jeg har lidt risengrød til overs :-)
:O) Ja ikk, en ret finurlig måde at lave klatkager på
SletMmmm! Jeg elsker klatkager :) måske skulle jeg prøve den udgave en dag.
SvarSletDejligt at du kunne lide dem :-)
SvarSletTusind tak for at jeg måtte bringe din opskrift Malou, de var nemlig rigtig gode :O))
Slet