Egentlig kan de jo også fungere, i stedet for en fastelavsbolle, hvis man ikke er til creme og syltetøj.
Jeg er jo vokset op i Ålborg, men har været bosat på Fyn, siden jeg var 15. Mine forældre har ofte omtalt disse, og jeg kan da også huske, at jeg har spist en del af dem i barndommen.
Men lidt pudsigt, at Manden en dag befalede mig ud at lufte hundene, da han ville overraske mig med disse, og ikke vidste at jeg kendte dem :O)
Smørkager.
Ca. 15 - 17 stk.
DEJ:
½ l.
Vand, lunkent2 stk. Æg
75 g. Sukker
10 g. Salt
¾ pk. Gær
125 g. Smør
Ca. 1100 g. Hvedemel
REMONCE:
175
g. Kagerester250 g. Farin
140 g. Smør, blødt
85 g. Sirup
Gæren
røres ud i vandet. De øvrige ingredienser tilsættes. Husk ikke at tilsætte alt
melet på en gang, det er ikke sikkert dejen kan absorbere hele mængden.
Dejen
æltes, til den er glat og ensartet. Stilles herefter til hævning et lunt sted
ca. 20 minutter.
Imens
dejen hæver røres remoncen sammen, alle ingredienserne kommes i en skål og
røres sammen til en ensartede masse.
Dejen
slås sammen og hviler ca. 2-3 minutter. Den vejes af på 100 g. portioner, formes
til små aflange flutes. Som lægges på en papirbeklæde bageplade. De stilles til
efterhævning i ca. 15 - 20 minutter et lunt sted.
Herefter
laves et hul i midten af dejen. Men husk at der skal være dej i bunden. Der
fyldes et par spsk. remonce i hver. De stilles til hævning igen i ca. 10
minutter, pensles med sammenpisket æg.
Bages
ved 200o til remoncen bobler, så er den færdig. (Ca. 15 – 20 minutter)
TIPS: Efter afkøling kan man evt. pynte med lidt
glasur.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min dejlige mand
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Hvis der bliver remonce til overs, kan det sagtens fryses.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar