søndag den 9. februar 2014

Vores besøg hos Lærke-musen.

Som I måske allerede har læst, så var vi på besøg i det store København sidste weekend. Der bor min skønne veninde Lærke-Musen. Hundene blev afleveret hos Mobber, som gladelig ville være babysitter :O)

Manden og jeg have et par ærinder, inden at vi skulle ind og se den dyrebutik, hvor Musen arbejder. Det var dog lidt sværere at få en p-plads end beregnet, så det bliver næste gang vi ser den :O)

Hjemme hos Musen havde vi ikke andre planer end bare at hygge, være sammen og lave lækker mad. Heldigvis kan Manden og Musen også rigtig godt sammen, så det blev et par rigtig hyggelige dage.

Manden lavede BRUNSVIGER til os, og vi lavede alle 3 maden sammen, godtnok i hold, af 2 ad gangen, for Musens køkken er ikke så stort. Men så var der osse massere af tid til at nusse, kæle og lege med dyrene. Musen har også 2 franske bulldogs, godtnok piger. Boop, som den ene hedder, var i løbetid. Nåååhhh det bette pus, hun var godtnok deprimeret og ked af det. Det var slet ikke sammen glade hund, som jeg havde hygge med 3 uger tidligere.


Stegning af lækre oksebøffer.

Vi havde købt 3 lækre møre bøffer, der var godt fedtmarmoreret. De vejede lige under 200 g. stykket og var ca. 2 cm tyk.


Vi ville gerne have dem stegt lidt forskellige. Manden rød, Musen rosa og jeg er til medium. Her er hvordan man gør:Meget rød:
Kødet steges på en VARM pande tilsat lidt fedtstof, ved stærk varme 1½ minut på hver side. Og skal derefter hvile i 5 minutter.
Når bøffen er færdig er kødet lunt i midten og ved fingertryk føles den meget blød.


Medium:
Kødet steges på en VARM pande tilsat lidt fedtstof, ved stærk varme 2 minutter på hver side. Og skal derefter hvile i 5 minutter.
Når bøffen er færdig er kødet varmt i midten og ved fingertryk føles den blød.


Rosa:
Kødet steges på en VARM pande tilsat lidt fedtstof, ved stærk varme 3 minutter på hver side. Og skal derefter hvile i 5 minutter.
Når bøffen er færdig er kødet rosa i midten og ved fingertryk føles den spændstig.


Gennemstegt:
Kødet steges på en VARM pande tilsat lidt fedtstof, ved stærk varme 4 - 5 minutter på hver side. Og skal derefter hvile i 5 minutter.
Når bøffen er færdig vil den ved fingertryk føles den fast.

Bøfferne serveret med KARTOFFEL MASH, SALAT MED GRÆSKARDRYS, FYLDTE PORTOBELLOSVAMPE & BEARNAISES SAUCE.
 
Efter maden var vi et par stykker der gik kold i sofaen :O)


INFO OM RETTEN:


INSPIRATION: Min egne opskrift


FRYSEEGNET: NEJ
TIPS & TRICKS: Stegning af bøffer af oksekød

ANDET: -Ingen kommentarer:

Send en kommentar