Da vi planlagde vores menu til PÅSKEFROKOSTEN, efterlyste Lærke-Musen en lækker fed røget skinkesalat, som den hun får fra slagteren.......Og eftersom jeg har arbejdet i en delikatesse og set deres udgaver af skinkesalat, handler jeg aldrig sådanne steder....bradddrrrr.
Da jeg skulle lave salaten, fik jeg rørt dressingen sammen, kød og grønsager kom i og den skulle smages til. Men jeg kunne simpelthen ikke få den til at smage som den skulle.....ØV sagde jeg til mig selv. Blev temmelig tøsefornærmet og smed den i skammekrogen (køleskabet).......
Og så lige pludselig kom jeg i tanke om, at min hemmelige ingrediens stadig
lå i køleskabet. Jeg flåede salaten ud, rørte flødeosten i. Og vupti. Jeg havde den perfekte hamburgerrygsalat.
Røget hamburgerrygsalat.
400 g. Hamburgerryg – tilberedt og afkølet
100 g. Rødløg
25 g. Purløg
200 g. Flødeost - naturel
25 g. MAYONNAISE
100 g. Græsk yoghurt 10 %
50 g. Cremefraiche 18 %
2 tsk. Dijonsennep
Salt
Peber
Yoghurten røres sammen med mayonnaise og
flødeosten. Dressingens konsistens justeres med cremefraiche. Den må ikke være
tynd, så start evt. med en enkelt spiseske.
Hamburgerryggen skæres i små tern, løg og
purløg hakkes fint og tilsættes i dressingen sammen med sennep. Den smages til
med salt peber og evt. mere sennep.
TIPS: Salaten har rigtig godt af at stå og
samle smag, så den kan med fordel laves dagen før. Men husk at holde igen med
saltet, da kødet kan været meget salt i sig selv.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: PÅSKEFROKOST ANNO 2014
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
OPDATERET: Juni 2017
Nøje Låvise - den slår da både slagterens og alle de andre udgaver jeg har set af en skinkesalat - den tror jeg godt jeg kunne lave til de kære små på mit job :-) Super lækkert !
SvarSletLOOL tak hvor er du sød. Men ja den er i top og jeg er sikker på at dine "børn" vil elske den :-D
SletDen slår slagteren BIG TIME.
SvarSletJeg var in LOVE da den kom indenbords!!!!!!!
Det var godt jeg kom i tanke om manglen på min hemmelige ingrediens :-D
Slet