mandag den 21. april 2014

Røget hamburgerrygsalat

Til denne total toptunede pålægssalat, har jeg taget udgangspunkt i min SKINKESALAT, men brugt et stykke kogt kold hamburgerryg istedet. Til skinkesalaterne bruger jeg altid strimler eller tern i de dersens toppingspakker man kan købe i supermarkederne. 

Da vi planlagde vores menu til PÅSKEFROKOSTEN, efterlyste Lærke-Musen en lækker fed røget skinkesalat, som den hun får fra slagteren.......Og eftersom jeg har arbejdet i en delikatesse og set deres udgaver af skinkesalat, handler jeg aldrig sådanne steder....bradddrrrr.


Da jeg skulle lave salaten, fik jeg rørt dressingen sammen, kød og grønsager kom i og den skulle smages til. Men jeg kunne simpelthen ikke få den til at smage som den skulle.....ØV sagde jeg til mig selv. Blev temmelig tøsefornærmet og smed den i skammekrogen (køleskabet).......


Og så lige pludselig kom jeg i tanke om, at min hemmelige ingrediens stadig

lå i køleskabet. Jeg flåede salaten ud, rørte flødeosten i. Og vupti. Jeg havde den perfekte hamburgerrygsalat.


Røget hamburgerrygsalat.

400 g. Hamburgerryg – tilberedt og afkølet
100 g. Rødløg
25 g. Purløg
200 g. Flødeost - naturel
25 g. MAYONNAISE
100 g. Græsk yoghurt 10 %
50 g. Cremefraiche 18 %
2 tsk. Dijonsennep
Salt
Peber

Yoghurten røres sammen med mayonnaise og flødeosten. Dressingens konsistens justeres med cremefraiche. Den må ikke være tynd, så start evt. med en enkelt spiseske.

Hamburgerryggen skæres i små tern, løg og purløg hakkes fint og tilsættes i dressingen sammen med sennep. Den smages til med salt peber og evt. mere sennep.


TIPS: Salaten har rigtig godt af at stå og samle smag, så den kan med fordel laves dagen før. Men husk at holde igen med saltet, da kødet kan været meget salt i sig selv.


INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: PÅSKEFROKOST ANNO 2014
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
OPDATERET: Juni 2017

4 kommentarer:

 1. Nøje Låvise - den slår da både slagterens og alle de andre udgaver jeg har set af en skinkesalat - den tror jeg godt jeg kunne lave til de kære små på mit job :-) Super lækkert !

  SvarSlet
  Svar
  1. LOOL tak hvor er du sød. Men ja den er i top og jeg er sikker på at dine "børn" vil elske den :-D

   Slet
 2. Den slår slagteren BIG TIME.
  Jeg var in LOVE da den kom indenbords!!!!!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var godt jeg kom i tanke om manglen på min hemmelige ingrediens :-D

   Slet