Denne kage blev dog lavet i sommerferien, i dagene efter vi havde hentet WATSON hjem. Han skulle vises frem og derfor kiggede Mandens lillebror og nye kæreste forbi.
Vi grillede en masse lækkert kød og fik min berømte FYNSKE KARTOFFELSALAT. Og så synes jeg jo, der skulle være lidt dessert og valget blev denne opskrift, som er virkelig nem og lyn-hurtig at røre sammen - tager max 15 minutter for både bund og fyld.
Yderligere plusser findes skam osse: Den smager fantastisk og den holder sig lækker i en par dage, så dette er en af den slags kager, der sagtens kan bages dagen før uden at blive kedelig.....total win-win ikk???
Karameltærte med nødder.
8
– 10 per.
BUND:
180
g. Hvedemel
100
g. Rørsukker
½
tsk. Bagepulver
100
g. Smør, smeltet
FYLD:
175
g. Hasselnødder
1
ds. Kondenseret mælk
50
g. Farin
2
spsk. Ahorn sirup
2
spsk. Mandel likør - Amaretto
2
tsk. Vanillesukker
Til
bunden røres de tørre ingredienser sammen, hvorefter at smørret tilsættes –
dejen skal være smuldrende. Bunden trykkes ud i et smurt tærtefad (Ca. 24 i
diameter) – husk op af kanterne osse.
Til
fyldes røres mælken sammen med farin, sirup, likør og vanillesukker
til en til en jævn masse. Det kommes oven på dejen i tærteformen og de hele
nødder fordeles heri.
Bages
ved 150o C i 60 minutter.
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION:
www.nestle.dk
FRYSEEGNET:
??
SERVERES
MED: Cremefraiche eller anden syrligt tilbehør, da tærten er MEGET sød
TIPS
& TRICKS: -
ANDET:
Nødderne kan skiftes ud med mandler eller pekannødder.
I
originalopskriften skulle der whisky i, men det havde jeg ikke, men fandt en
slat mandellikør i stedet. Det fungerede fint.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar