Hvor den i år er lavet på peberfrugter og smagt til helt neutralt med sukker og eddike, var den fra sidste år lavet på æbler og mere krydret. Det er nu begge gode.
Det ser jo helt autentisk ud, når det er kommet på flaske :-D
Ketchup
anno 2014.
3
små flasker
2
spsk. Olie
200
g. Løg
900
g. Tomater,
200
g Peberfrugt, rød,
½
+ ½ dl. Hvid balsamico eddike
1
dl. Rørsukker
1
½ - 2 tsk. Salt
Peber
Evt.
Atamon
Løgene
skrælles og skæres i grove tern, peberfrugtens frøstol og blomsten i toppen
fjernes og frugtkødet skæres i grove terne, sammen med tomaterne.
De
svitses i olien, uden at tage farve. Og småsimre herefter, til alle grønsager
er godt møre, ca. 30 minutter.
Nu
skulle det gerne have en grov grød-konsistens, så lige en tur i med
stavblenderen, til det bliver en fin glat puré. Herefter bringes ketchuppen atter i
kog, og sukker, ½ dl. eddike, salt og peber tilsættes. Skal nu småsimre i
ca. 30 minutter igen, for en mere smagsfuld og tykkere konsistens. Tilslut smages
den til, det var her jeg tilsatte den sidste ½ dl. eddike. Ketchuppen kommes på
sterilt glas og nedkøles.
TIPS:
Hvis du ønsker en helt glat ketchup, kan du når du har blendet den, hælde den
gennem en sigte for at fjerne kerner og skind.
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION:
Min egen opskrift
FRYSEEGNET:
JA
SERVERES
MED: -
TIPS
& TRICKS: -
ANDET:
-
Ingen kommentarer:
Send en kommentar